Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

laser cu led


Recommended Posts

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Laser-ul industrial, in functie de utilizare, poate fi cu gaz-dioxid de carbon, laser chimic, laser cu corp solid (sticla YAG-nitride), neodim. Preturile unui astfel de laser cu putere 200W-20KW sunt astronomice pentru un amator, de la cateva mii de dolari, la milioane.Laserii cu semiconductori nu trec de cativa zeci de W, in plus au alte imperfectiuni.Detinerea unui laser de mare putere de catre o persoana fizica nu este legala.

Link to comment

Laserele industriale au puteri peste 10W, 50W, 100W sau mai mult. Diodele laser din laser-pointer are 0,01 W. Fa tu calculele.La mai multe diode laser te vei lovi de problema focalizarii.Laserele de mare putere sunt de tipul cu descarcare in gaze. Or mai fi si alte tipuri.Ca sa construiesti un laser cu descarcare in gaze ai nevoie de echipamente de sticlarie, cunostinte SOLIDE de optica si o caruta de bani. In urma cu 24 de ani aveam planurile de constructie a unui astfel de laser. Dupa cateva luni de studiu, mi-a trecut :nas: Mai gugaleste despre lasere.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Am un prieten care are masina de gravat si taiat cu laser . Laserul este cu descarcare in gaz. DUpa cateva mii de oere arunca lampa care genereaza fasciculul laser si isi cumpara alta . Pretul ? Cateva mii de ore .

Omul detine o firma de reclame publicitare .

Cum spunea cineva pe aici , acum vreo 20 de ani ma batea un gand sa imi fac SI eu un laser . Aidoma domnului de mai sus mi-a trecut dupa multe luni de studiu. Cand am pus mana pe primul laser pointer prina nii 90 eram in al noualea cer. Cand am lucrat in perioada aia cu unitati optice DVD cu laser ( discurile erau cat un disc de polivinil ) la fel . Eram in al noualea cer . Ca sa nu mai zic ca capul de lectura nu era perpendicular cu discul ci la un anumit unghi .

 

Unii mai tinerei nu vor crede ce spun dar aiata unele din primele discuri optice :

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Videodisc

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitanc ... ronic_Disc

 

http://home.iae.nl/users/pb0aia/cm/cdv495.jpg

 

http://home.iae.nl/users/pb0aia/cm/studio.html

 

Good old times :d

Link to comment

Unele playere stand-alone Laser-Disk, aveau la baza un laser pe heliu-neon, nu pe semiconductor!Din punct de vedere optic, acel laser heliu-neon are performante mai bune decat cel pe dioda laser semiconductoare, in functie de cat de plane sunt oglinzile de la capetele cavitatii Fabry-Perrot putem obtine o paraxialitate a fasciculului laser mai buna decat la diodele laser actuale.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines