Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

lcd lg 32lc42 probleme la pornire - protect mode


Guest drogy

Recommended Posts

buna ziua,caut ceva sfaturi in legatura cu acest lcd. trebuie sa mentionez ca nu sunt electronist si stapanesc destul de putin notiunile de depanare tv. ma descurc in schimb cu o statie de lipit si un instrument de masura.problema cu acest lg 32lc42 este urmatoarea, cand il pornesc prima data intr-o zi, trece ledul pe verde, apare imagine, foarte scurt si sunetul, dupa care trece inapoi in standby. daca il pornesc a doua oara, totul merge normal. l-am folosit asa, fara sa fiu prea deranjat de problema aproximativ un an dupa care a inceput la a doua pornire sa schimbe canalul in sus aproximativ un minut, timp in care nu-i puteam face nimic inafara de a-l opri. situatia devenind putin enervanta, l-am desfacut si am constatat ca sursa avea toti condensatorii de 10v puscati (4 la numar, 2200uf). i-am inlocuit cu altii de 2200uf dar de 16v ca sa evit puscarea pe viitor. la primele teste totul functiona perfect, nu se mai oprea si nu mai schimba canale. dupa ce l-am reasamblat si pus in functiune, am constatat ca totusi mai apare problema cu intratul in standby desi nu asa des. problema cu schimbatul canalelor a disparut complet. din ce-am citit in manualul de service ar fi ceva numit "protect mode" dar nu explica prea detaliat care ar fi problema, doar sa incerc sa schimb fiecare placa pe rand. as apela la ajutorul dvs, daca puteti sa ma indrumati, de unde sa incep, ce sa verific, ce sa schimb.. etc. va multumesc!

Link to comment
  • Replies 22
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

deci sfatul practic ar fi sa schimb toti condensatorii electroliticii? ca altii umflati sau care sa fi curs nu mai sunt. n-ar fi prea mare problema, cred ca sunt 20 in total.ca tensiune am verificat doar 5v standby si-mi da 5.02 deci pare ok.

Link to comment

"as apela la ajutorul dvs, daca puteti sa ma indrumati, de unde sa incep, ce sa verific, ce sa schimb.." - de regula se incepe cu ... sursa.Orice abatere de valori te poate conduce spre defect.Sfatul meu ,fara suparare , este sa'l duci la service.Orice greseala'l poate ... vatama grav.Asta nu'i 11AK30 !

Link to comment

multumesc pt sfat, m-ar ajuta mai mult daca mi-ai spune ce sa testez la sursa. ideea cu dusul la specialist e buna, dar daca vroiam sa o aplic nu mai postam aici. nu ma tem ca-l voi strica, la urma urmei e al meu si pana in prezent am invatat cate ceva din fiecare greseala. vreau sa-l fac eu si ce-am facut pana acum a dat rezultate bune ceea ce ma incurajeaza sa merg mai departe. daca mai ai alte sfaturi, le primesc cu multumiri.

Link to comment

nu am pe modulul invertor. am 4 electrolitici aplicati pe placa de baza care par foarte putin umflati. voi incerca sa-i schimb azi.am masurat iesirile din sursa si sunt ok inafara de 3.4v unde nu am nimic. nu stiu sigur cum ar trebui sa testez mai corect sursa. ar merge la fel cu o sursa pc? as incerca sa pun un bec de 12v pe iesire si banuiesc ca daca leg pinul "on/off" la gnd ar trebui sa se aprinda becul dupa care sa masor fiecare iesire.mai este un led pe placa de baza care atunci cand conectez sursa se aprinde verde dupa care trece pe rosu foarte slab iar mai apoi cand pornesc lcd-ul trece din nou pe verde. ma intriga faptul ca se aprinde initial pe verde dupa care trece pe rosu. nu stiu daca asta e comportamentul lui normal sau e ceva semnal de diagnoza.

Link to comment

am "gasit-o". se pare ca iesirea 3.4v e activa doar cand primeste 5v pe pinul intitulat sugestiv "3.4v on".am verificat placa sursa in afara lcd-ului. scoate 11.8v (pe iesirea de 12v), 6.7v (pe 6.5v), 4.8 (pe 5v stby) si 3.4v (pe 3.4v), fara consumatori. concluzionez ca sursa ar fi buna. o sa-mi indrept atentia spre placa de baza unde voi schimba cei 4 condensatori aplicati despre care scriam mai sus dar asta doar maine pt ca azi (1dec) e inchis la magazine. pasul urmator dupa schimbarea asta nu stiu care ar fi. astept sugestii.

Link to comment

am schimbat tot ce era condensator electrolitic pe placa sursa si pe placa de baza. incep sa cred ca e de altundeva problema. intr-adevar am gasit 9 condensatori devalorizati peste 10% dar problema persista. am mai gasit pe placa sursa un tranzistor topit pe care l-am inlocuit si mai este ceva tranzistor az1085 pe placa de baza care are niste urme de ceva ce pare a fi flux pe langa el dar niciun alt semn ca nu ar fi ok. alte idei mai are cineva?

Link to comment

Descarca manualul service al sasiului respectiv, vezi Elektrotanya sau Eserviceinfo, cauta pe Google cu formula ”nume aparat”-service manual download. Acolo ai de obicei o serie de masuratori de baza care te ajuta la depistarea defectelor. Logica de functionare nu-i la fel chiar la toate aparatele de gen. Bafta!

Link to comment

aveam manualul dar mi se pare inutil. are schemele dar inafara de asta nimic util.. doar proceduri de reglaj cu ceva aparate de service. am vorbit si cu un depanator profesionist care m-a sfatuit sa il folosesc asa pana cedeaza ceva ca in ritmul asta de aparitie a problemei e dificil de diagnosticat.

Link to comment
  • 1 year later...
Guest alexosul

Salutare, imi cer scuze ca dezgrop mortii dupa atat timp...dar am si eu aceeasi problema cu "LG 32LC42", imi puteti spune daca va mai amintiti cum s-a rezolvat problema? multumesc anticipat

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines