Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare FREZA , STRUNG ETC - CNC


kappa_ii

Recommended Posts

Salutari am doua freze si doua strunguri pentru metal - as dori sa modific pentru inceput o freza sau un strung care au actionare manuala - pe actionare din calculator .vad ca sunt citeva proiecte de cnc-uri - ce anume mi-ar trebui exact ?proiectarea o pot face in CATIA sau SOLIDWORKS - daca stie cineva cum pot COMUNICA - de preferiinta prin USB cu eventualele componente montate

Link to comment
  • Replies 14
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ai nevoie de o interfata "breakout board", motoare pas cu pas sau servomotoare daca bugetul permite si driverele aferente motoarelor.Se gasesc kituri complete pt asa ceva.Electronica e usor de pus in functiune.Adaptarea (prinderea) motoarelor pe masina e mai laborioasa, dar nu e f greu.

Link to comment

multumesc multinca o intrebare - am citit ca motoarele pas cu pas pot pierde pasi ! sau mai precis daca cumca se blocheaza masa mobila , sau avanseaza mai greu programul pierde pozitia - ea fiind data doar de pasii motorului !cine a realizat asa ceva sau ceva similar in bucuresti si are timp liber si bunavointa sa ma invite la o "vizionare" de 10 minute as ramane recunoscator .

Link to comment

Pot pierde pasi destul de lejer, din cauza subdimensionarii, din cauza rampelor de acceleratie gresit reglate, din cauza reglajelor de curent, daca se blocheaza axa respectiva sau daca se intra mult prea adanc in material, etc. Concluzia este ca piesa respectiva este compromisa. Se pot folosi motoare servo-stepper care au si un encoder optic , sau motoare DC-servo, dar deja sunt alte preturi .

Link to comment

dar de ce nu se pot pune niste martori de inaintare ? optici etc .un martor care sa poata cumva sa colaboreze datele cu restu sistemului eventual ceva facut cu arduino - exista o gramada de adaptoare - pacat ca nu le stiu !:))

SalutSe pot pune astfel de senzori, sau rigle digitale care se monteaza pe axele de deplasare si dau un feedback in controler. Parerea mea este ca ar trebuie folosite suruburi cu bile si motoare DC-servo cu encoder, e ceva mai scump dar justifica pe deplin banii.
Link to comment

Este mai ieftin sa folosesti motoare mai puternice , decat sa incerci sa convingi sistemul sa accepte corectii prin feedback de la un senzor extern ( DRO , encodere , etc ) . Iar daca reusesti sa construiesti mecanica corect , n-ar trebui sa ai probleme de acest gen .

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines