Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv NIPON CTV2151-blocat in banda 1


Recommended Posts

Salut, Am un tv NIPON CTV 2151 txt, care este blocat in banda 1 (pinul 5 alimentat cu 5 v,iar tensiunile pe pini 3-UIF si 4 -banda 3 fiind 0).In timpul cautarii programelor, tensiunea pe pinul 2 al selectorului (tuning) ramane constanta la 29.8v, iar in momentul cand se schimba benzile din S in C, pini corespunzatori ai selectorului,nu primesc tensiunea de 5 v. Pe selector , la pinul 1 AGC, tensiunea este 3,8v ,iar la pinul 6(v+) 5 v.Selectorul este CTT 5045E, iat procesorul VESTEL 19V1.OFTTot pe perioada cautarii programelor ,tensiunea pe pinul 51 al procesorului este ~2v.Pinul 51 primeste o tensiune de 3,3 v printr-o rezistenta de 4,7k si merge mai departe prin 2 rezistente de 1k si 2,4k ,in baza unui tranzistor al carui emitor este legat la masa(NPN).In colector tranzistorul primeste tensiunea de 33 v,printr-o rezistenta de 10k, iar printr-o rezistenta de15k,ar trebui sa trimita spre pinul 2 al selectorului, tensiunea variabila de acord.Tranzistorul este OK. Am alimentat pe rand benzile UIF si 3 , cu 5 v,am deconectat pinul 2 al selectorului si l-am alimentat cu tensiune dintr-o sursa reglabila.Televizorul receptioneaza canalele din benzile respective.Am rescris memoria cu un dump nou,dar problema nu s-a rezolvat As dori o schema cu acest tip de procesor (sper sa nu fie problema din el) si eventuale sugestii legate de acest tip de defect.

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Multumesc tuturor pentru informatii si documentatia pusa la dispozitie.Am sa incerc rescrierea memoriei cu dumpurile puse la dispozitie.Incerc totusi sa gasesc o logica a defectului. Sa presupunem ca memoria este in regula , sau si dupa rescriere, defectul persista.Procesorul este cel care genereaza tensiunea de acord la pinul 51 sub forma unor impulsuri modulate in durata si cu un anumit nivel, de un oscilator intern, de regula pilotat de un cuart .Aceste impulsuri ajung in baza unui tranzistor ,unde sant amplificate, apoi transformate in tensiune continua prin celule de integrare si trimisa spre terminalul 2 al selectorului de canale.Tor procesorul este cel care face schimbarea benzilor, dupa fiecare ciclu al excursiei tensiunii de acord intre 0 si 33 v. Am facut aceasta mica "disertatie" in ideia ca , inainte de a stabili ca acest defect ar putea fi generat si de procesor, cu ajutorul celor care au mai intampinat un astfel de defect , sa epuizez verificarea altor componente care pot produce defectul in cauza. Interesant este ca , pe spatele placii de cablaj , in zona selectorului intre pinul 3 si masa ar trebui sa existe o componenta SMD, notata cu S 201.Toate componentele notate cu "S" din televizor , au inscriptionat pe ele 00 si masurate au valoarea de 0 ohmi.

Link to comment

Buna seara,Revin cu noi date privind schimbarea benzilor la acest televizor.Am rescris memoria cu dumpurile puse la dispozitiie de colegi si carora la multumesc inca odata.Acum televizorul schimba benzile, receptionand canalele din benzile respective, dar nu mai are sunet,nu mai face reglajele de stralucire, contrast,culoare,iar imaginea este stransa pe verticala cam 5 cm sus si jos.In timpul reglarii stralucirii , contrastului si a culorii, imaginea palpae, frecventa crescand odata cu deplasarea cursorului spre maxim si inceteaza cand ajunge in aceasta pozitie. Daca este problema de dump,va rog sa-mi mai dati cateva , pentru a le incerca, sau daca trebuie corectat din sevice mod , va rog sa-mi dati modul de accesare si eventual reglajele care trebuiesc facute. Multumesc

Link to comment

Multumesc d-l Dan.A mers secventa cu instal.Acum functioneaza comenzile ptr. stralucire contrast si culoare.Am marit dimensiunea imaginii pe verticala, dar au aparut cateva linii inclinate in partea de sus a ecranului, pe care nu le pot scoate din reglaje. Ptr. sunet n-am gasit unde trebuie modificat.Sant 60 de linii in cod binar ,de la B 01 la B 07, care trebuiesc incercate prin modificare Mi-ar fi de mare ajutor sa aflu care linie ar trebui modificata.Validarea modificarilor se face prin trecerea televizorului in stby ? Ptr. dungile de sus am sa verific condensatorii din final cadre, desi nu erau inainte de rescrierea memoriei.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines