Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termostat Stein , cum il leg la centrala?


Guest piticulrau

Recommended Posts

Guest piticulrau

Buna ziua , va rog putin ajutor cu schema unui termostat de a o centrala termica , am pierdut manualul sau si nu mai stiu sa il montez , am dezlipit o schema din interiorul capacului sau dar nu prea stiu sa o citesc , am scanat-o si o atasez langa. Cum il leg , la l si n ~ la priza si 5 si 6 la centrala la firele de la centrala?Multumesc.

post-60167-139829346323_thumb.jpg

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest piticulrau

Multumesc pt. raspuns , am adus si un asa zis meserias care nu a stiut nici el se pare ca am un model super tare o sa cumpar altul care sa fie mai usor de montat.

Link to comment

... am adus si un asa zis meserias care nu a stiut nici el se pare ca am un model super tare o sa cumpar altul care sa fie mai usor de montat.

Tare termostatul,dar mai tare "meseriasul".... :rade: Probabil nu a stiut pt ca ce ai tu e o gluma tehnica,pe care daca o sa o montezi,o sa ai ocazia sa confirmi cele scrise....E un termostat cu bimetal(deci in nici un caz nu cuplezi faza si nulul la bornele lui)si histerezis-ul nereglabil si din constructie destul de mare ca sa simti disconfort din momentul decuplarii pana in momentul recuplarii.Lampa se leaga optional,doar la centralele vechi,la care comanda pt acest termostat era pe partea de 220V si nu pe partea electronica a placii centralei.Daca totusi vrei sa-l folosesti,legi bornele 2 si 3 (contact ND)la conectorul din centrala si te convingi ca cele ce ti le-am spus nu sunt departe de adevar,sau cumperi un termostat electronic(adevarat),cu histerezis reglabil si de ce nu cu destule optiuni de programare,alimentat independent de la 2 baterii de 1,5V pe care o sa trebuiasca sa le schimbi din 2 in 2 ani...daca esti un tip mai mofturos poti achizitiona unul cu radiocomanda(fara fir)...ceea ce ai tu se dadeau o vreme(sau mai bine zis,inainte vreme) bonus la achizitionarea centralei,si probabil vechiul proprietar deja s-a convins de calitatile lui si a renuntat la el...lucru pe care te sfatuiesc sa-l faci si tu.PS-celalalt contact se afla pe axul termostatului si permite anularea comenzii termostatului indiferent de temperatura ambientala si temperatura setata din buton.
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines