Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor atmega328p


Recommended Posts

Salutare, lucru la un proiect pentru scoala. Acesta consta dintr-un atmega328 cu bootloader de arduino si un L298 pentru putere. Este vorba de un robot pe un disc de la pololu care va trebuii sa mearga printr-un labirint pe o linie. Nu este vorba de labirintul standard ci de un labirint 2D cu linii.Problema este urmatoarea:- am lipit 328-u, rest componentelor- am un usbasp cumparat de pe ebay- introduc in portul ISP respectiv usb, dau sa citesc cu extreme burner- vad ca e gol, vad fuse-bits.- am modificat arduino iDE-ul pentru a putea scrie bootloaderele.- incerc si da eroare. - daca incerc acuma sa citesc cu extreme burner imi da eroare de comunicare, "nici un raspuns"Ce este de facut? Cred ca am ars deja 2 integrate. Sunt arse? Ce imi recomandati sa fac? Se poate arde integratul prin portul ISP?

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Va fi mai complicat cu generarea de semnal. inca sunt in stadiul de dotare. Voi incerca cu un arduino pe pinu de pwm sa vad ce pot face.Am vrut sa programez fuse-urile ca cele de la arduino dar cand i-am dar sami scrie cele de Low s-a blocat chipul. Am folosit bascom avr pentru asta. restul nu au dat roade. Extreme burner nu are 328p si Khazama AVR Programmer are probleme cu clockul uspasp-ului.

Link to comment

zi-ne ce valoare ai pus la fusebits ca sa stim care e problema.ar mai fi o varianta sa-i pui cristal de quartz 4, 8, 12, 16MHz intre pinii XTAL1 si XTAL2 si legati spre masa pinii cu niste conzi ceramici de cca 15-22pfasa poate iti este mai la indemana. eu recomand 8MHz pentru ca e o valoare de mijloc intre low freq si hi freq. posibil sa mearga mai bine cu valori mai potrivite fata de ce fusebits ai pus tu.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines