Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Program de monitorizare a portului paralel.


Guest dxdata

Recommended Posts

nu stiu daca ii aria corecta pentru proiectul meu, ii proiect pe partea software dar lucreaza si cu partea de electronica.

 

Prima unealta pentru portul paralel.

In sfarsit l-am terminat, nu-i mare lucru de cap-ul lui dar pentru inceput de invatare a portului paralel si citirea a pinilor , ma ajuta putin pe mine , si acum, poate, va ajuta si alte persoane care fac experimente cu portul paralel si au nevoie de asa ceva .

 

Detalii.:

Programul este simplu deloc complex ,are 2 functii,, nu face decat sa citeasca pini portului paralel sau monitorizarea lor si sesizarea schimbari bitilor la diferiti pini , plus o alerta sonora .

(alerta sonora functioneaza numai pe calculatoarele cu difuzor pastila incorporat, doar activati-o si o sa auziti daca aveti asa ceva).

 

Datele obtinute sunt doar Biti, 0/1 , Low, Hight. nimic mai mult (pentru moment)

 

In momentul monitorizari portului in vederea schimbari valorilor pinilor , va aparea sub coloanele Data Register, Status Register si Control Register , un mesaj daca s-a detectat vre-o schimabre.

 

-Date-

Pin 2 pana la 9 --Data--

Pin 10, 11, 12, 13, 15 -- Status--

Pin 1, 14, 16, 17 -- Control --

Pin 25 pana la 18 -- Ground --

 

 

Utilizare placuta, daca v-a fost de folos la ceva.

 

Avertisment!!!

In cazul folosiri portului paralel pentru diverse experimente,(input) Portul paralel poate fi distrus foarte usor prin manipularea gresita a pinilor sau ce faceti voi acolo , asa ca aveti mare grija ce faceti.

 

Bineinteles vor exista versiuni noi concomitent cu obtinerea de informatii noi despre portul paralel sau utilizarea portului pentru diverse motive.

 

Eventuale probleme daca puteti v-as ruga sa le raportati multumes.

 

ps: daca am scos vre-o perla pe gura, ma scuzati!, inca n-am dormit. :nebunrau:

 

cu stima DxData.

 

Foto

 

Posted Image

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Actualizare

 

Versiunea imbunatatita, la Citire bitilor , Scriere,1/0 si Monitorizarea bitilor in caz de schimbari.

 

Functii noi .

Adaugare press key

("m") - pentru pornire monitorizare

("s") - pentru oprire monitorizare (sau force to stop).

 

Wire pin/ Low/Hight +5v

Pentru aceasta versiune puteti scrie(set) Hight, ON+5v, toti pini de date si pini pentru control plus Low inchiderea lor. aici se pot face custom modificari pentru fiecare pin in parte in caz ca este nevoie.

 

Citire 8biti, si conversia datelor obtinute binar in valoare decimala.

 

Foto

 

Posted Image

Link to comment

Salut. Vad ca este doar un program de monitorizare si nu de comanda si de aceea lipseste scrierea datelor la LPT. Dar daca tot este de monitorizare, de ce nu creezi fisier text cu toate datele care au fost transmise in perioada de monitorizare. In felul acesta se pot monitoriza spre exemplu comanda buclelor PLL ( LM7001 ), scrierea / citirea AVR-urilor pe portul paralel, etc Ar fi probabil de ajutor cuiva sa vada fluxul de date si continutul lor pe o perioada de timp. Lafel de util ar fi sa poti scrie manual date la port cit si automat, dintr-un fisier. S-ar putea ca celor care comanda diferite dispozitive, de exemplu jocuri cu LED-uri prin portul paralel, sa le fie util. Multa bafta si mergi in continuare, nu te oprii !!!

Link to comment

multumesc pentru incurajari, pentru viitoarele versiuni ale programului o sa incerc sa iau in considerare cele spuse de voi , interesant si cu o functie pentru scriere date, multumesc. v-om vedea daca pot sa ma intorc sa continui lucrarile ,viitoarelor versiuni ale programu-lui.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines