Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radio Latvia


Vizitator blackwolf2762

Postări Recomandate

Vizitator blackwolf2762

Salutare!Am dat de cap destul de binisor la un Radio Latvia model RN59 , acu din prostia mea am reusit (nu stiu cum) aproape sa ard bobinele din US1 si 2. Intrebare: are cineva dintre dvs asemenea bobine in plus sau macar niste date ca le-oi face eu... Inca ceva: tot de atunci mi-a scazut volumul pe medii. E posibil sa fie afectata si aceasta parte??? Multumesc anticipat...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

  • 9 ani mai târziu...

Rezultatele sunt jalnice, modificarea e ireversibila, asa ca nu vad nici un motiv sa mutileze acel bloc, și pe urma nici cu convertor sa nu mai meargă. Și în caz ca reușește cumva sa-l aducă unde trebuie, domeniul recepționat va fi foarte mic în comparatie cu ce se poate recepționa azi în banda uus, și extensia gamei ma îndoiesc s-o mai obțină doar cu intervenție pompieristica. Asa ca sfatul meu este sa lase blocul original asa cum e, și dacă se vrea un aparat de zi cu zi, convertorul extern rămâne una din soluțiile elegante prin care se poate rezolva problema. 

Link spre comentariu
Acum 57 minute, QQme a spus:

Si cu convertor domeniul este mic 8-9 Mhz

Oare?

Conversie-FM-OIRT-la-CCIR.jpg

 

Am incercat o jucarie din asta, alimentata din tensiunea de filament, daca nu se doreste a monta un traf mic, separat, ca loc ar fi intr-un aparat pe lampi. Am montat un potentiometru multitura de la selectoarele tv vechi si merge brici, poti asculta orice post in gama 88-108MHz. Odata realizat, il poti folosi in oricare aparat doresti, fie pe lampi fie tranzistorizat.

Dar desigur, e doar o opinie, fiecare poate face ce crede ca-i mai bine pt aparatul lui.

Link spre comentariu

Acordul aparatului va fi pe 68MHz. Cautarea posturilor in noua gama se face de la potentiometrul multitura. Merge si cu unul simplu, dar acordul e putin mai greoi, mai ales la posturi apropiate in frecventa. Scrie asta (cu acordul) si in foaia tehnica postata.

Acum vin si intreb, un aparat pe care il asculti zilnic, de cate ori cauti posturi pe el? La mine sta pe un post preferat de ani de zile. Si chiar asa stand lucrurile, firele potentiometrului cu anumite precautii (chiar fara ecranare), pot fi mai lungi, daca amplasarea montajului cu totul nu se poate face la indemana. Ce sa zic, repet, e doar o sugestie, nu e obligatoriu solutia cea mai buna. Incercati sa modificati macar un bloc pt UUS pe lampi in noua gama si cu domeniu extins, si pe urma discutam. Eu am trecut prin asta, si de aia nu recomand.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări