Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

[URGENT]UART Full Duplex


Recommended Posts

Stie cineva daca se poate realiza comunicatie seriala Full Duplex cu uC-urile AVR?Ma intereseaza sa leg un Mega64 la un L9637D.In momentul in care transmit un byte, ar trebui sa primesc inapoi ce am transmis. Se poate face asta folosind UART-ul hardware integrat in uC?

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

UART este un standard, deci orice implementator al UART-ului este obligat sa pastreze caracteristicile principale + sa asigure compatibilitate 100%.UART-ul este o magistrala FULL DUPLEX, ca prin urmare orice UART de pe orice microcontroller va trebui sa suporte modul FULL DUPLEX.LE. Greu de crezut in schimb ca vei reusi sa receptionezi simultan, ceea ce transmiti, fara sa legi Tx-ul direct la RX.

Link to comment

In interiorul L9637D-ului Rx si Tx sunt conectate. Imi faceam probleme din cauza uC-ului fiindca nu stiam daca pot trimite si primi in acelasi timp. Intre timp am studiat si datasheet-ul unde specifica faptul ca partea de transmisie si receptie au registri de date diferiti desi numele este acelasi UDRx - de unde si confuzia mea.Multumesc pentru lamuriri!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines