Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Iluminat leduri + control dmx


Guest poolonik

Recommended Posts

Guest poolonik

Salutare,

Vreau sa realizez un sistem de iluminat ambiental cu leduri pe care sa le pot folosi si la o petrecere(daca tot se apropie sarbatorile de iarna), controlate cu ajutorul protocolului dmx prin calculator.Deocamdata incep cu 4 spoturi fiecare avand cate un led RGB de putere mare.

Pentru DMX-tranceiver voi folosi schema de aici http://www.hoelscher-hi.de/hendrik/english/led.htm .

Pentru DMX dongle printre altele m-am oprit la 2 scheme prima un mini USB-DMX -varianta ieftina http://www.multi.fi/~mbc/personal_mini_usb_dmx.html si a 2-a http://www.usbdmx.com/schematic.html dar cam scumpa tinand cont ca o voi folosi pentru acasa.

Ledurile....aici am ceva timp de cand tot caut.Din gama multicolor de putere mare cu 3-4cipuri am gasit 2 marci : CREE MC-E-color http://www.cree.com/products/pdf/XLampMC-E.pdf dar care nu prea se mai gasesc pe stock iar pe anumite saituri scriind ca nu se mai fabrica si de la Ledengin : http://www.ledengin.com/files/products/LZ4/LZ4-00MD00.pdf care la 700ma se lauda cu multi lumeni .Acestea din urma fiind si ledurile alese de mine.Din pacate varianta aleasa de mine RGBW-star nu mai este pe stock,varianta emiter fiind disponibila dar neavand experienta in "reflow-soldering" am fost sfatuit sa nu ma hazardez.Exista pe stock varianta RGBA(A-amber) dar nu prea ma incalzeste amberul asta, mi se pare pus la misto, un cip irosit aiurea.Albul era alb puteai sa folosesti si ca alb simplu, la nevoie ca efect de strobo...

Cateva pareri ar fi binevenite in legatura cu interfata USB-DMX acea prima varianta mini, pareri pro-contra si despre leduri daca mai cunoasteti ceva marci-tipuri-variante care sa se potriveasca proiectului.

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

N-am verificat prea atent toate link-urile, insa mi se pare ca interfata USB-DMX din primul link, aceea pe care se pare ca o preferi, nu vine si cu un soft pe care sa-l poti folosi usor mai tarziu. Dupa parerea mea e important sa ai un soft bun, mai important decat cativa lei la piese.

 

Later edit:

 

Mi se pare ca softul de aici:

http://www.dmxcontrol.org/supported_DMX ... itter.html

merge cu interfata din al doilea link al tau:

http://www.usbdmx.com/schematic.html

 

In acest caz iti recomand acest montaj.

Link to comment
Guest poolonik

Prima interfata acea mini USB-DMX are in descriere :

 

"Compatibility

There are some ready made (commercial) USB-DMX interfaces also using FTDI chips. While designing the cirquit I tried to make it comaptible with the Enttec Open DMX USB, which uses the older FTDI chip FT232BM. Practical tests shows that my cirquit is compatible with software supporting Enttec Open DMX USB, for example FreeStyler."

 

Acum am vazut si in programul trimis de tine ca in lista de interfete suportate este trecut si mini USB-DMX ,deci cel din primul link.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines