Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

defectiune convertizor


Guest Mr Mishu

Recommended Posts

Guest Mr Mishu

Buna seara!Rog si eu, daca stie cineva sa-mi spuna din experienta proprie, la un convertizor frecventa ,,SIEMENS" lipseste o tensiune care ar trebui la deblocare franei de stationare. Tensiunea exista la intrare in U1(convertizor) si ar trebui sa trimita la contactorul ce actioneaza frana(deblocheaza), in timp ce motorul functioneaza. Vreau sa stiu daca poate fi o problema din setari (reset, ceva conditii etc) sau este un defect legat de acel contact din modulul convertizorului.Nu detin un ghid de utilizare a programatorului respectiv si nu ma descurc deloc in meniul lui, care afiseaza functiile cu niste caractere(ciudate), altele decat cele din alfabet.Motorul actioneaza sarcina unui pod rulant Este relativ nou, adus din Italia si nu au service in Romania.Si... sta

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Mr Mishu

salut.cred ca afisind datele convertizorului,eventual citeva poze ,aveti sanse sa primiti un raspuns favorabil.

Buna seara! Multumesc pentru interesul acordat! S-a rezolvat de la sine. Merge si nu stiu de ce. Avenit astazi italianul, m-am urcat cu el la tablou si... cand a facut proba, mergea. :jytuiyu Explicatia a fost ca a intrat in protectie de la sonda termica de pe motor, in hala fiind un cuptor destul de mare.OK, de inteles, dar cand m-am uitat eu, cuptorul nu functiona, era sambata, doar vreo doi muncitori, era chiar frig in hala. Deci, il astept sa repete figura.
Link to comment
  • 2 weeks later...

salutproblema dvs poate sa fie de natura soft,adica daca un timp a functionat si dupa aceea nu a mai decuplat frana la pornire a trecut in off parametrul de folosire frana(pt ca nu in toate schemele este folosita aceasta functie) sau cel mai des intilnita este intreruperea-strapungerea tranzistorului igbt din convertizor,pt aceasta va trebui sa-mi spui ce cod are acel convertizor(incepe cu 6se....) si iti pot spune la ce parametru sa te uiti(daca ai panel de programare sau cablu cu softul aferent) sau in interior ce tranzistor sa verificidaca iti sant de folos cele scrise si daca mai este de actualitate te astept si cu alte intrebaricu stimaValeriu Diaconescu

Link to comment
Guest Mr Mishu

Multumesc pentru atentie!Daca o sa mai ajung pe acolo, o sa iau ceva date. Nu cred ca mai are rost sa ma dau peste cap pentru asta, decat doar sa mai ,,acumulez'' si eu oarece experienta. Utilajul nu este in aria mea, este in garantie, si eu sunt doar electrician, dar suntem ,,neamuri'' apropiate si o sa vizitez regulat acest forum, unde, din cate am putut vedea pana acum, sunt oameni care marita aprecierea si stima din partea celor care primesc ajutor.Cu stima, Mihai M.Tuturor, sarbatori fericite!

Link to comment
Guest Mr Mishu

Va salut! Problema cu convertizorul a revenit, de data asta a crapat. Cu motorul deconectat, la alimentarea cu tensiune, se produce un scurt in interiorul modulului convertizor, s. fuzibile se topesc imediat.Se pare ca s-a luat hotararea sa se inlocuiasca cu unul nou. Probabil ca va veni cineva avizat sa-l puna in functie, insa pentru stiinta mea as avea urmatoarea intrebare: in cazul cand programatorul este functional, poate fi atasat modulului nou, cu functiile si setarile cu care a lucrat pana acum?Modulul convertizorului este ,, SIMATIC power module 250'', motor de 15 KW Pentru programator va atasez o fotografie de pe site ul siemensModulul convertizor nu corespunde cu cel din imagine( ca marime, forma)Multumesc, s-auzim de bine!

sinamics.doc

Link to comment
Guest Mr Mishu

Salutare! Nu stiu daca nu cumva am spus prostii, in sensul ca sunt doua module distincte: convertizor, respectiv programator. Ma gandesc ca poate sa fie un singur modul compact.

Link to comment
Guest Mr Mishu

Buna seara! Intrebare pentru moderator: in cazul in care subiectul nu mai prezinta interes, cum se sterge si cine poate face asta?Va doresc un ,,Craciun fericit!"

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines