Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

O noua "consola" de logitech


Guest avxaji

Recommended Posts

Vecinul meu e suparat pe logitech-ul sau (Z5500) ca nu mai graieste. Zice ca "au murit lautarii".

Consola este de vina. Fac o paranteza aici; e ca si in bancul cu ION si MARIA cand faceau sex:

-Marie, esti divina.

-Nu IOanie, aman2 suntem di vina!

 

Revenind la subiect.

Dupa ce dam consola la o parte (sau la piese) ramanem cu o cutie cu amplificare, alimentare si subwoofer. Acestei cutii trebuie sa-i atasam control general de volum, control individual de volum fata/ spate/ centru/ sw si piesa de baza: 6 crossovere. Amplificatorul nu are crossovere si daca am lega "pe direct" intrarile la sursa de semnal ar bubui satelitii. Din ce am mai citit pe net trebuie sa adaugam si un sistem de "bass redirection". Scrie aici despre asta: http://www.hometheater.com/content/bass ... fe-channel . Ceea ce vor ei sa zica acolo mai pe scurt e ca iesirea de bass din calculator e degeaba, trebuie cel putin sumat basul de la iesire cu basul de pe canalele fata s/d .

 

Am decis ca "frecventa de taiere" a crossoverelor sa fie de 230 Hz. De aici in jos nu prea mai este treaba sateitilor sa reproduca corect sunetul, asa ca ramane totul pe mana subwooferului. Voi monta si 3 switchuri, unul care sa selecteze 2.1/5.1, unul care sa selecteze sursa de bass a subwooferului si unul care sa porneasca/opreasca jucaria. Din fabrica, acest sistem are on/off tocmai jos pe spatele cutiei.

 

Pana acum am carcasa de la Conex:

http://i1097.photobucket.com/albums/g36 ... oto392.jpg

 

in care am montat o "placa de baza" cu potentiometri.

http://i1097.photobucket.com/albums/g36 ... oto393.jpg

 

Am mai construit un mic modul cu buffere (6 AO configurate ca repetoare)

http://i1097.photobucket.com/albums/g36 ... oto394.jpg

 

si modulul cu cele 6 crossovere.

http://i1097.photobucket.com/albums/g36 ... oto395.jpg

 

http://i1097.photobucket.com/albums/g36 ... oto396.jpg

 

 

Acum trebuie ca pe placa de baza sa adaug un amplificator de 10DB pentru canalul de LFE, stabilizare si filtrare a tensiunii. Mai trebuie bineinteles sa interconectez modulele, potentiometrii, sursa....

 

Nu atasez scheme pana nu vad ca functioneaza, sper ca nu contravine regulamentului acest lucru.

Link to comment
  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Consola e stricata. Uita setarile de la oprire pana la urmatoarea pornire, nu dadea semnal nici in boxe si nici in casti. Din cand in cand afisa ciudatenii. Comportament haotic.

Link to comment
  • 2 weeks later...
:aplauze Satelitii originali trebuie taiati la 120 Hz , cu Butterworth 12 dB / octava . Sa nu te puna dreq sa tai mai sus sau cu panta mai mare ! La frecv recomandata membrana se va misca foarte putin . Este obligatoriu pentru ca altfel nu se raceste bobina mobila a difuzorului . Apare si compresia in putere ( se aude mai incet din motive termice ) sau sau se coace la foc mic !Daca nu esti disperat sa dai foarte tare , se va auzi bine . Asta este unul din secrete , mai trebuie sa-i gasesti optimul de bass boost eu recomand sa experimentezi ( peak boost + 9 dB la 63 Hz cu Q = 2,5 , HiPass Butterworth 40 Hz 24 dB / octava , Low Pass 120 Hz 12 dB / octava ) pentru procesarea subului si la inalte ( shelf + 8 dB la 12,5 KHz )
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines