Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare placa video 350 - 400 lei


Recommended Posts

Salut!Nu prea sunt documentat in ultima vreme despre placile video, adica nu prea am urmarit subiectul acesta asa ca sunt in dubii, as vrea sa imi schimb placa video in acest buget si nu stiu ce sa iau. La prima vedere am vazut nVidia GeForce 9800GT, 1024MB, GDDR3, 256bit. E 390 lei. Am citit prin comentarii si am auzit ca ar fi de tehnologie mai vehce, 2007 - 2008. Ar mai fi nVidia GeForce GTS250, 1024MB, GDDR3, 256bit despre care nu am gasit mare lucru. Alte optiuni la 1GB si 256 biti nu am gasit la banii astia. Daca ar fi sa ma intrebati daca vreu sa ma joc pe calculator faza e ca eu nu ma joc deloc dar nu ma joc tocmai ca nu mi se par interesante jocurile pe care le pot juca acum cu placa video ce o am acum, jocurile mai recente cred ca mi s-ar parea interesante...Chiar nu stiu ce sa iau, e mai buna o placa de 1 GB si 256 biti sau una de 128 biti si 2 gb?Mai e si un criteriu foarte important si anume sa fie silentioasa ca acum am ati radeon x1300 si face ca aspiratorul, si asa a facut de noua, are coolerul incastrat intr-un plastic si se creeaza niste turbulente. Am intel pentium dual 2,6 GHz.Nu mai tin minte ce placa de baza am dar daca e nevoie ma uit. RAM 2gb.LE Diseara o sa ma uit ce placa de baza am si mai ales sursa, mi se pare ca e Delux 450 w, dar nu mai tin minte exact.

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

GTS250 sau 9800GT sunt alegeri foarte bune, dar placile sunt foarte vechi, asa ca nu recomand sub nici o forma sa dai 4milioane pe un 9800GT sau pe un GTS250.9800GT intre 180 si 220 La SH.GTS 250 intre 200 si 250.Daca gasiti asa ceva la SH, nu ezitati, pentru un calculator dual core, e arhisuficient, am un amic care joaca pe o rezolutie de 1920x1080 orice joc cu totul la maxim pe un GTS 250 si ii merge la fel de rapid cum imi merge si mie pe o placa de 3 ori mai scumpa (pentru ca momentan am dual core), asa ca, nu merita sa investesti mai mult in placi video. Neaparat 256 biti daca vrei sa te joci, 2Gb/128biti e o porcarie.

Link to comment

Am inteles, multumesc mult! M-am mai documentat, am ajuns si eu "la zi". Cat de cat. :limb: De aceasta ce ziceti? HIS Radeon HD 4870 iCooler x3, 1GB GDDR5, VGA, DVI, HDMI La 350 de lei. Vanzatorul pare a fi serios si imi poate face proba pe calculatorul meu, e tot din bucuresti ca si mine. Sursa delux e de 500 w, are o iesire PCI-e si imi mai trebuie un adaptor 2 x molex - 1 x PCI-e.

Link to comment
Guest mvandrei

E foarte importanta placa de baza, ca sa stim pe ce slot o vei pune, dar presupun ca suporta PCI-E.Asa cum s-a spus mai sus, e important sa ai 256bit. Daca ai 1GB dar 128bit nu faci nimic. Mai bine ai 256/512MB si 256bit.ATI (AMD) e mai ieftin, dar problematica cu drivere-le; iar nvidia e mai scumpa, dar mai stabila dpdv al driver-elor.Acum, la nou sau SH e cu dus si intors. Nou n-ai sa gasesti ceva bun la pretul asta, iar SH gasesti, dar nu poti fi 100% sigur ca persoana in cauza o da, doar pentru ca isi face upgrade. Sau ca upgrade-ul il face doar pentru performanta si ca vechea placa video e okay.Eu pe PC (pe care nu prea il folosesc) am un 8800GT si sunt multumit de el. Au aparut generatii mai noi, dar evident mai scumpe.Alege chipset-ul AMD/Nvidia si mai discutam.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines