Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Osciloscop Zelscope


Guest sarpe_rom

Recommended Posts

Guest sarpe_rom

Salut, vreau sa folosesc programul de aici: http://www.zelscope.com pe post de osciloscop si din cate am intelesc trebuie sa utilizez un buffer sau divizor de tensiune pentru a-l conecta la placa de sunet.

 

Buffer-ul recomandat este cel de aici: http://xoscope.sourceforge.net/hardware/hardware.html cu instructiunile de aici: http://xoscope.cvs.sourceforge.net/view ... ision=HEAD

 

Ce nu inteleg eu este daca se poate folosi si pentru tensiuni de 220V fiindca intentionez sa il folosesc si la asa ceva. Poate sa imi confirme cineva ca este ok si pentru 220?

 

Merci

Link to comment
  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nu il poti folosi pentru 220V. Iti trebuie o sonda divizoare la intrare, cel putin 1/100. Placa de sunet nu iti accepta mai mult de 5V pe intrare, iar asa zisul "buffer" din schema este un circuit care amplifica *10 sau repeta *1 in functie de comutatorul de langa integrat. In mod normal pentru tensiuni mari la osciloscoapele uzuale se folosesc sonde divizoare 1/10 sau 1/100, insa e indicat sa se evite lucrul cu tensiuni alternative prea mari (sute de volti). E periculos si pentru cel care face masuratoarea cat si pentru aparat in cazul unei erori de conectare.Bafta

Link to comment
Guest sarpe_rom

Imi recomanda cineva sa folosesc un transformator pentru a cobora tensiunea dar si pentru a realiza izolarea galvanica fata de retea/sursa dupa care sa folosesc rezistente pentru divizarea tensiunii pana la maxim 2V. Este mai ok asa?Spor!

Link to comment
Guest sarpe_rom

Am reusit, am folosit un transformator de la 230V la 6V dupa care am facut un divizor de tensiune din rezistente care imi permite tensiuni pana la 0.1V.

 

Pana la urma folosesc acest program: http://www.zeitnitz.de/Christian/scope_en fiindca imi permite sa aleg sursa (MIC sau Line-in). Se pare ca placa mea se sunet imi limita pe intrarea de MIC asa ca am folosit-o pe cea de Line-in unde totul este super ok.

 

Am atasat un print screen cu forma undei de la priza si de la un power pack.

 

Spor!

post-42637-139829342578_thumb.jpg

post-42637-139829342592_thumb.jpg

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines