Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Motoare cc\Acumulatori puternici\Generatoare


Guest razzvan16

Recommended Posts

Guest razzvan16

Buna ziua! In primul rand as vrea sami cer scuze dinainte pentru posibilele greseli ce as putea sa le fac! Am cateva intrebari pentru elctronistii mai experimentati! Am cautat zile intregi un site unde pot gasi un motor cc niste acumulatori si niste generatoare si nu am gasit nimic folositor! Vreau sa ma interesez, sa vad ce gasesc pe piata pentru conversia unui automobil de la motorul cu ardere interna la cel electric! Am o idee, stiu cemi trebuie dar nu stiu ce gasesc pe piata! In functie de ce gasesc vreau sami concretizez proiectul! Va multumesc anticipat!

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Cauta un electrocar dezafectat pe la vreo firma ce a avut in dotare asa ceva (prin gari era plin de ele). De acolo poti lua grupul diferential + motor. Daca te pricepi la mecanica si are cine sa-ti faca o pereche de pinioane, poti schimba raportul transmisiei. Variantele Balkancar se alimentau cu tensiune de pina la 80V din doua baterii a cite 20 de elemente fiecare. Banuiesc ca nu ai de gind sa utilizezi "bateria" originala - are intre 1100 si 1800kg in functie de tipul bacurilor utilizate.

Link to comment

Nu sunt neaparat in masura sa te ajut dar as vrea sa stiu ce putere ai nevoie sa dezvolte motorul tau, daca ai vreo restrictie privind curentul maxim pe cabluri, care ar fi regimul de exploatare si ce autonomie ai nevoie pe acumulatori.Trebuie vazut in primul rand daca e bine sa te orientezi spre curent alternativ sau sa ramai in curent continuu.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines