Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

nu buteaza de pe hdd


ciresel27

Recommended Posts

buna dimineata tuturor!am un calculator amd cu procesor athlon 3500+ cu coket 939.placa este Asrock.problema este ca de la o bicata de vreme nu mai buteaza nici un hdd.desi in bios vede orice hdd ,nu buteaza windowsu.cateodata.f rar .incearca sa buteze dar cand da se initalizeze windowsu se restarteaza.si apoi repeta ciclu la infinit.daca incerc sa instalez windowsu_la fel nu buteaza de pe cd.am incercat pe amandoua porturi si e aceeasi problema.banuiesc ca ar fi un diver ceva care conroleaza aceste porturi,dar nu stiu care ar fi aceasta si mai ales daca gasesc alta piesa.mentionez ca in afara de placa de baza si procesor ,am inlocuit totul pe calculator si defectul se pastreaza,deci sigur e ceva de pe placa de baza! se mai poate face ceva cu aceasta placa de baza?sau trebe aruncata?

Link to comment
  • Replies 18
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

am incercat cu 2 cd uri de windows (care au fost probate pe alte sistyeme) si acelas rezultat..indiferent daca dau first boot cd sau hdd tot nu buteaza.e posibil sa fie rupt sau distrus un pin la conector,dar la aman2 porturi????singura de pe care booteaza constant este unitatea de discheta.cabluri pt hdd is schimbate si ele..

Link to comment

eeee, pai vezi ca acolo ai alte probleme. biosul nu poate sa isi faca tot testul. daia sta promterul in colt. scoate toate chestiile de pe placa si porneste doar placa de baza cu proc, ram si placa video, restul scoate toate mufele. vezi palea de pornire reset leduri sa nu le scoti. vezi assa cezi ce iti spune.

Link to comment

M am uitat la procesor in bios-temperaturile is bune(pe la 20 si ceva de grade-in condiitiile in care in mediul ambiant is 12 grade)Am curatat sloturile de Ram cu alcool izopropilic si cu o periuta si acum buteaza.Asa ca am pus frumos un xp..incepe sa citasca fisierele din cd..si dupa ce le termina mi da ecran albastru cu erorile Stop 0x0000004e (0x0000008F, 0x00000002, 0x00000000, 0x00000000)mentionex ca hdd pe care vreau s instalez windowsu este formatat in ntfs cu alt calculator.in afara de placa video nu mai am nimic pe calculator.placa video am inlocuit o cu alta si mi da aceeasi eroare!

post-27608-139829340562_thumb.jpg

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines