Sharky Posted March 9, 2015 Author Share Posted March 9, 2015 Am si uitat de acest topic. Am implementat filtrul, daca tot e de-a gata si piese am de nu stiu ce sa fac cu ele. Pana una alta nu e vreo noutate, am trecut si eu prin variante apropiate. Totusi pt gusturile mele rezultatul lasa mult de dorit, filtrul scoate in evidenta neajunsurile driverului, iar odata ce le-ai simtit si te enerveaza, nu le mai poti ignora. Personal consider descrierile doar un entuziasm de moment, fie tehnic, fie beletristic. Am promis eu masuratori, dar cum boxele nu sunt la mine acasa, nu car eu laptopul si cablaraia degeaba. Or fi suficient de bune graficele de mai sus, masurate cu raftul langa si microfonul lipit de stativ. Pentru cine mai are acest difuzor, nu are decat sa incerce cum suna, face mai mult decat niste grafice. Asa e treaba cu urechile neexperimentate nu simti diferenta, dar dupa ce mai asculti si alte boxe, treaba se schimba. Dar pana la urma fiecare cu gusturile sale, de spus si-a spus fiecare parerea, cine e dispus sa experimenteze e liber sa o faca pe timpul si pe banii sai. Evident, varianta mai desteapta e sa cauti sa asculti inainte de te arunca orbeste. Lucru valabil cam pentru orice proiect, indiferent cu cat entuziasm este prezentat. Link to comment
Sharky Posted January 26, 2021 Author Share Posted January 26, 2021 Update cu pozele pierdute: Valorile sunt cele din postul anterior : Citat Valorile:bas 4m si 20u Driver: 3.9u 0.7m 20u (intre 16-20u, valoarea nu e critica in cazul acestui tip de filtru ) 2.5R serie 7.3R paralel si masoara asa: E facut sa sune bine la ureche adica sa ascunda cat de bine zona murdara a driverului. Inalte are destule, nici vorba sa fie atenuat. Mediile de pe bas sunt atenuate ca sa sune mai basos. Si dupa mine e suficient bas pt orice gusturi, daca vrei mai mult treci la subwoofere dedicate. Sta in 70L 45Hz sau vedeti cat am scris in posturile anterioare. Link to comment
arcgotic Posted January 27, 2021 Share Posted January 27, 2021 Arata bine! Felicitari! Pe incinta ai incercat mai multe forme? Ce am mai vazut pe diyaudio, ceva incinte forma rotunjita. Link to comment
Sharky Posted January 27, 2021 Author Share Posted January 27, 2021 (edited) Nu, un cazan paralelipipedic, difuzorul montat sus. 70L la 45Hz, din ce imi aduc minte. Proiectul l-am inchis, doar ca m-a intrebat cineva si am reatasat datele pierdute. Edited January 27, 2021 by Sharky Link to comment
Mihai Cimpoeru Posted February 8, 2021 Share Posted February 8, 2021 Incearca un VTP daca vrei mai mult bas, insa si VTP are problemele lui Link to comment
Sharky Posted February 8, 2021 Author Share Posted February 8, 2021 Ti se pare ca n-am ce lucra, mai ales dupa ce am scris despre ele? E ca si cand ai pune chip pe logan. Link to comment
Sharky Posted March 29 Author Share Posted March 29 Am mai tras o iteratie. Am mutat driverul jos, Clar suna mai bine ca nu mai are acel gol. Varfurile de la 4-5k sunt din driver. Inaltele sunt voit lasate asa, altfel suna mai sec. Ba chiar se poate ridica zona 8k+ mai mult, echivalent cu treble din amplificator. Ca si asa driverul e cam necizelat. ASta e filtru: Rezistenta de 1R este de fapt un bec. Driverul are un notch axat pe varful de impedanta de la 1.5k. Fara el apare un varf f enervant si audibil. Habar n-am daca duce la nivel mare, dar macar asa se poate asculta. Lipsurile pe medie alte filtrului anterior faceau boxa sa sune rau. Boxa in sine e un reflex de 70L acordat la 45Hz. Impedanta arata cam asa: Deci exclusa orice auditie pe lampi sau amplificatoare cu DF slab. Raspunsul electric: O chestie e clara, boxa asta are nevoie de basi separati, altfel trebuie prea mult compensat. Ok, graficul ca graficul, dar daca pun langa boxele cu scanspeak se simte diferenta de calitate. Si in final boxele cu scanspeak nu sunt cu nimic mai breze ca un kef q350, boxe de 1600lei noi sau 1000lei SH. Asa ca inainte sa va avantati la tot felul de proiecte inutile mai bine aruncati un ochi pe piata. Lucrurile s-au schimbat cu mult in bine. Boxele sunt echipate cu difuzoare din ce in ce mai bune, filtrele si incintele sunt tot mai lucrate. E si normal avand in vedere cate solutii tehnice relativ ieftine exista pe piata de mai bine de 10 ani. Una sunt boxele de scandal, alta e o auditie de calitate. Hai sa zicem ca poate s-ar putea adapta un DE800 (numai unu dinasta costa cat incintele KEF noi) si rezolvi problema driverului slabist. Dar wooferul nu e nici el prea grozav. Nu comentez despre calitatea lor in cazul unor sonorizari pt ca nu ma ocup cu asa ceva. Iar inainte sa trageti alte concluzii despre mine, tineti cont ca am incercat cam tot ce misca in materie de filtre pe aceste difuzoare. Link to comment
Recommended Posts