Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

inlocuire celule acumulator laptop


rochester21

Recommended Posts

Salutari. am un laptop care foloseste un acumulator standard de 6 celule, alcatuit din elementi li-ion de tip 18650. Acumulatorul e terminat, asa ca trebuie fie sa-l refac, fie sa cumpar altul. Stiu ca elementii pot fi cumparati, dar am inteles ca pentru lipirea lor e nevoie de un aparat special care lipeste in puncte, altmiteri contactul nu va fi perfect, iar acumulatorul nu va fi acceptat. E cineva de pe-aici care se pricepe in domeniu?

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Multumesc oricum pentru ca mi-ai spus. Ca o ultima solutie, merita incercat. Apropo, eu am citit ca celulele noi trebuie sa fie de aceeasi capacitate sau capacitate mai mare decat cele vechi, e adevarat?

E mai complicat un pic...ar trebui sa stii daca electronica bateriei iti va recunoaste acumulatorii noi si ii va folosi la capacitate maxima. Conteaza mult si cum ii schimbi, cu o tensiune buffer sau fara. Pana nu desfaci bateria si vezi exact ce e inauntru nu stii exact. Si da, celulele de schimb trebuie sa aiba cel putin aceeasi capacitate ca a celor vechi.Vezi ca e un topic despre bateriile de laptop, pe aici. Citeste pe acolo ce zice lumea.
Link to comment
  • 2 weeks later...
Guest ceornea

Am gasit eu un loc unde au lamele si aparat de sudura . Este la GP BATTERIES, BUCURESTI, STR. RODIEI, NR. 55. Acolo la service este un tip Bogdan care poate sa te ajute. Are si acumulatori separat pe care sa ii bage in baterie. El iti spune daca se poate sau nu. Bafta.

Link to comment

Daca's 18650 ma gindesc ca au cel putin aceeasi capacitate, ca doar nu-s celule mai mici bagate in carcase de 18650.Daca vin macar cu un pic de banda sudata la capete, poti sa lipesti pe aia cu cositor. Direct pe ei ai sanse mari (mai ales pe +) sa supraincalzesti si sare supapa de siguranta. Direct am lipit si eu odata dar nu elementi noi. La unul am testat chestia cu supapa.Problema e sa nu ai vreo electronica mai disperata care stie ca-s terminati si nu e dispusa sa se recalibreze.

Link to comment
  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines