Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

invertor sudura Genera 170 eps


Guest dinu_toto

Recommended Posts

  • Replies 30
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

pune cateva poze cu placa invertorului....pe placa sunt montate vertical 2 module hibride(ceramice)?pozele ajuta la identificarea tipului de invertor,iar scheme nu prea se gasesc(cei ce repara asa ceva sunt familiarizati cu unele chestii,de multe ori nu e nevoie de schema sa poti repara un invertor).cum ai ajuns la concluzia ca partea de comanda este defecta?

Link to comment

Si de ce nu postezi pozele?Eu am postat anul trecut o poza cu 2 hibride de pe un EPS, facute la diMario, dar le-au sters intre timp.Nu e sigur ca sunt la fel, de ce le-as mai cauta...Daca vrei sa fii ajutat, fa un efort si pune detaliile cerute mai sus.

Link to comment
Guest dinu_toto

nu am cu ce face momentan poze dar intre timp lam reparat pe una din placutele alea hibrid avea un TDA1060 echivalent cu B260D defect lam schimbat si a luato din loc..

Link to comment

Sunteti tari. Eu am cautat anul trecut de am zapacit un TDA 1060 pentru un invertor asemanator. Hibridul l-am contrafacut pe placa normala de circuit imprimat (FR4), cu componente obisnuite THT, iar TDA-ul l-am recuperat dintr-o sursa veche de PC (386). Ulterior am gasit ceva si prin magazine si am reusit sa procur si alte echivalente: TDA3060, NE5560.Sunt curios la ce frecventa lucreaza invertorul respectiv, la al meu erau 60-70KHz.Daca ti-e de folos pt teste, caut schema relevata atunci la hibridul respectiv, am scos-o destul de greu, toate componentele erau, evident, SMD si in plus am gasit ceva rezistente depuse direct pe pcb sub unele din componente, deci au trebuit scoase aproape toate piesele pt a rezulta sch corecta, lucru ingreuiat de faptul ca placa era data cu un lac pt protectie climatica care facea dificila interventia.

Link to comment
Guest dinu_toto

intradevar sunt smd pe placuta de ceramica acoperite cu lac protector mar ajuta daca as avea schema pt ulterioare defectiuni ..iar daca aveti nevoie de aceste circuite va pot ajuta referitor la tda 1060..

Link to comment

Caut acum si o sa pun si eu imagini si scheme. Se pare ca seamana foarte mult aparatele.Edit1:Modulele PWM (cu TDA 1060) sunt usor diferite:post-7511-139829337777_thumb.jpgEdit2:post-7511-139829337791_thumb.jpgHehe, se pare ca cele cu controlul sunt perfect identice!Daca nu expira timpul mai pun tot aci imagini, deocamdata am reusit sa editez doua, nu stiu cat e intervalul intre postari.Deci, la aparatul meu hibridul PWM e marcat M742 iar cel de control, FBA501.La tine ce marcaje au?

Link to comment

Deci, e clar ca PWM-urile sunt diferite, desi folosesc acelasi integrat. Hai sa vedem macar daca ambele lucreaza pe aceeasi frecventa, sau sunt diferite.Pentru asta, te rog sa verifici ce vine la pinul 8 al integratului TDA. Trebe sa vina intre pinul 8 si masa un condensator.La mine acesta e notat C8, are 2.2 nanofarazi si e pe borna 17 a hibridului.Apoi mai trebe sa stim ce e intre pinul 7 al TDA si masa. La mine e o rezistenta de 6.34 kiloohmi, plasata inafara hibridului, deci pe placa de baza. Ea e notata cu R23 si e cuplata la hibrid prin intermediul pinului 10 al hibridului. Te rog sa verifici si asta.Cunoscand valorile acestor 2 componente putem calcula frecventa de lucru.Oricum, asta ar fi bine de stiut, e util cand vrem sa inlocuim tranzistoarele in cazuri de doamne fereste, ca sa le alegem corect daca nu gasim originalele.Releveul hibridului - layout:Nu stiu daca asta e ultima revizie a releveului, desenele sunt pe alt calculator si cam imprastiate.Oricum trebe sa gasesc si proiectele cablajelor placilor inlocuitoare, asa ca mai caut.

post-7511-139829337834_thumb.png

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines