Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sistem de alarmare prin internet


Guest firemanro2006

Recommended Posts

Guest firemanro2006

Buna ziua .Ma numesc Florin si sint din Pitesti si am o mare rugaminte la acest site si utilizatorilor.Problema--o cabana de lemn la munte ,1 senzor magnetic sau mecanic(nd-ni) si intenrt local .Cum pot fi avertizat cind se deschide usa prin internet?.Multumesc anticipat!

Link to comment
  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ar trebui sa dati mai multe detalii despre ce vreti sa realizati? Vreti un sistem de alarma ca sa va avertizeze in timp minim daca a intrat cineva in cabana, sau doar vreti sa stiti de el le mai repede sau mai tarziu. Deasemenea ar trebui sa dati niste detalii despre conexiunea de internet respectiv daca este si conexiune telefonica nu numai internet.

Link to comment

Solutii sunt, chiar mai multe, cu avantaje si dezavantaje.1. Un PC, cu rol de server web si senzorul/contactul conectat pe portul paralel si intr-o paginaweb sa vezi starea contactului. Sau starea contactului sa determine trimiterea unui mail de avertizare catre o anumita adresa.2. Un router cu firmware modificat (gen TOPEX) in loc de PC si in rest ca mai sus.3. Un webserver embedded realizat cu un microcontroller PIC sau AVR care sa asigure functiile de mai sus.4. Solutie mai eleganta si eficienta (in opinia mea), dar care nu se incadreza in specificatiile enuntate in primul post, este folosirea unui sistem de avertizare prin SMS.

Link to comment
Guest firemanro2006

Buna seara. Ceve ceva ma pricep dar nu prea mult ,am nevoie de un dispozitiv care sa ma anunte prin internet daca se deschide o usa neavizat.

Link to comment
Guest firemanro2006

Am vazut .ar merge dar... eu am nevoie de 50 de dispozitive si tot la internet doresc sa ramin ca apelare ,dar in cazul in care nu se poate pe internet optez pantru acest apelator gsm (la care sint costuri cam mari)

Link to comment

@firemanro2006 - Daca ai 50 de cabane pe care vrei sa le monitorizezi , iti recomand o solutie profesionala care costa ce-i drept , insa probabil nici tu nu faci monitorizarea gratis.@cristi71 - cred ca solutia cu SMS e mai mult de 60-70 lei, chiar daca folosesti solutia cu telefoane vechi. E adevarat insa ca e o solutie comoda si eficienta.Avantaje:- poti monitoriza mai multi senzori (usi, ferestre, temperatura, retea electrica);- poti trimite comenzi pentru trecerea unei centrale termice pe gaz sau electrice din regimuleconomic in regimul normal inainte de a pleca spre respectiva locuinta;- proprietarul isi poate monitoriza singur casa de pe propriul telefon;- poate obtine statusul intrarilor si iesirilor printr-un simplu SMSDezavantaje:- este nevoie de o cartela activa cu posibilitatea de trimitere SMS.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines