Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Windows XP se instaleaza foarte greu.


mircea1948

Recommended Posts

  • Replies 17
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eu am instalat cu un cd-rw LG si a mers foarte repede, la copierea fisierelor, in schimb cu altele abia mergea plus ca din cand in cand se mai si oprea din invartit. Dupa ce se restarteaza atunci nu mai are treaba cu cd-romul. E pe PC power only.In mai putin de o ora trebuie sa fie gata. La tine cat dureaza 2,3?

Link to comment

Iata datele calculatorului.Placa de baza: GIGABYTE NFORCE3 250 SOCHET 754Procesor: AMD 3000 SEMPRON SKT754 64BITMemorie: DDRAM 512MB 128BITPlaca video: VIDEO GEF FX5500 256MB 128BITHard disk: WDIGITAL 120GB 7200RPM 8MBCD-RW LG.Fenomenul a aparut brusc. La deschiderea calculatorului, a dat eroare si s-a restartat. S-a repetat. La incercarea de a reinstala, constat ca CD-RW incarca f lent. Am pus altul, la fel. Am schimbat si hardul, tot f lent. Practic nu pot face o instalare. Numai formatarea dureaza o ora.Multumesc f. mult.

Link to comment

am patit pe propria piele asa ceva,pana nu am formatat hardul pe alt calculator care avea windows-ul lui instalat deja ,n-a fost chip sa-i dau de capatDupa ce l-am pus la loc in calculatorul cu pricina ,a mers ca unul nou.Se mai poate sa fie si vreo pamglica (nici nu stiu cum le zice ) din alea late cu multe fire ,parca cablu ATA ,schimba-le si pe alea cu altele noi ,sunt ieftine ,eventual lasa doar una pentru hard si cd-rom

Link to comment

Salut,Merită să verifici atent setările prin Bios.Nu este exclus ca accidental să se fi setat pe Disable vreunul din cache-uri, sau cine mai ştie ce altceva.Dacă nu ştii prea bine ce ai de făcut, poţi recurge la setarea pe default ( aşa cum a ieşit din fabrică ), dacă faci un Clear Cmos.Vezi în documentaţia plăcii de bază.

Link to comment

Buna seara ! Mai usor pentru dvs este urmatoarea operare pentru bios,adica sa-i scoateti bateria aceia de 3 v de pe placa de baza si il lasati vreo 2-3 min fara baterie si fara alimentare pc-u,dupa ce trece aceste 2-3 min ii bagati bateria inapoi unde a fost si il bagati si alimentarea inapoi.

Atentie ! Dupa toata operatia aceasta trebuie ca sa intrati in bios cu tasta delete sau cu tasta f2 si trebuie ca sa-i setati data si ora si nu in ultimul rand butul,iar dupaia dati unde scrie exit si ii dati sa salveze setarile facute in bios . Exemplu in pozele de mai jos .

 

Succes !!!

Link to comment

Dupa multe ore am reusit sa instalez WINDOWS XP. Totul merge bine mai putin orice operatiune care implica CD-ROM. Orice program ce se instaleaza de pe CD ori dureaza prea mult ori nu ruleaza si multe CDuri nu le poate citi desi acestea sunt bune. Am schimbat CD-ROMul cu altul functional si rezultatul e acelasi.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines