Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Biblioteca virtuală HAMRADIO


Vizitator cyclonb

Postări Recomandate

Vizitator cyclonb

Nod32 blocheaza linkul respectiv.

Ziua buna,Asa e. Dar e un fals pozitiv. Site-ul nu ofera decat link-uri (URL) si nu gazduieste fisiere, iar structura e curata, nu are iframe-uri sau alte mizerii. Oricum, multumesc pentru stire.CyclonB
Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...

MANUALUL INGINERULUI ELECTRONIST (vol.1-3 + Masurari):

 

Amicul meu, FunkMuseum, a reusit ca dupa o munca sisifica, sa restaureze integral cele mai cunoscute 4 volume din seria "Manualul inginerului electronist". Vi le punem la dispozitie in continuare, in speranta ca vor fi apreciate si folosite cu succes!

 

NOTA: Le veti putea regasi si in Biblioteca tehnica de la YO3KXL, in curand.

 

Volumul 1

mie-vol1-radiotehnica_t.jpg

 

Volumul 2

mie-vol2-radiotehnica_t.jpg

 

Volumul 3

mie-vol3-radiotehnica_t.jpg

 

Volumul 4 (Masurari)

mie-vol4-masurari_t.jpg

 

Enjoy!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Introductory Circuit Analysis (Robert L. Boylestad), ed.12, 2013 , 28MB/PDF

(click pe butonul albastru "Open Download Page")

 

Vedeti descrierea cartii in limba romana, pe radioamator.ro, in partea a XVI-a a articolului "Scurte recenzii din literatura de radioamatori" (postat de George Pataki, WB2AQC) .

 

Din cuprins, foarte pe scurt:

9. Teoreme de retea: Legea lui Thevenin, Legea lui Norton, Transferul maxim de putere, Teoria Millman, Teoria substitutiei, Teoria reciprocitatii, etc.
10. Condensatori: Capacitanta, Taria dielectricului, Curentul de scurgere, Fazele descarcarilor, Condensatori in serie si in paralel, Capacitati parazite, etc.
11. Circuite magnetice: Campuri magnetice, Permeabilitate, Legea lui Ohm la circuite magnetice, Histerezis, Fluxul magnetic, Golul de aer, Circuite magnetice in serie, etc.
12. Inductante: Legea lui Faraday, Legea lui Lenz, Autoinductanta, Tipuri de inductori, Tensiune indusa, Inductante in serie si in paralel, etc.
13. Forme de unde sinusoidale: Unda sinusoidala, Relatii de faza, Valoarea medie, Valoarea efectiva, Instrumente de masura, etc.
14. Elemente de baza cu fazori: Raspunsul de frecventa elementelor de baza, Numere complexe, Forma rectangulara, Forma polara, Conversia intre forme, Fazori, etc.
15. Circuite serie si paralel in curent alternativ: Raspunsul la frecventa al circuitului R-C, Admitanta si susceptanta, Retele AC in paralel, Circuite echivalente, Masurarea fazei, etc.

 

Editat de yo3fhm
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
































































Scormoti pe site-ul respectiv (are motor de cautare dupa cuvinte cheie), ca precis gasiti multe chestii care va intereseaza. Daca gasiti ceva interesant, sa-mi dati de stire pe PM.

Ca idee generala, cartile cele mai bune nu o sa le gasiti la liber pe net. Dar ceva informatie utila este si in astea date moca. Lipsesc cu desavarsire cartile cu informatii exacte legate de practica, sunt la secret. In cartile de pe net este multa abureala cu teorie. Este buna si teoria, daca este explicata clar, de meseriasi.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări