Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Y-SUS 42V7 Plasma LG


Recommended Posts

Plasma LG care nu mai avea imagine , avea doar sunet .Dupa desfacerea sutelor de surubele si masurarea etajelor , verdict : modul Y-SUS defect ( sig. arsa & YPPDJ014C in scurt ) ; am schimbat integratul cu STK795/811A ; am verificat si toate electroliticele mari de pe modulul ysus - toate ok . Dupa schimbarea integratului se lumineaza ecranul ,apar pureci dar imaginea este total aiurea ( pureci cu verde si rosu , o dunga verticala pe mijlocul ecranului - o sa pun poze deseara ) ; mai mult nu mai gaseste nici un program pe cablu , iar inainte de schimbare avea sunet .... Am apucat sa masor pe modulul YS tens. de 5 si 15 volti sant ok . Sa fie STK-ul defect sau sa trebuiasca facute alte reglaje?

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

revin conform principiului "eu centrez eu dau cu capul" : - toate tensiunile au fost reglate conform manualului service ....nici o modificare . - toate capacitatile ( inclusiv cele de 33 smd ) schimbate .....nici o modificare . Pana la urma am decis sa schimb STK-ul ( ...pe care fir-ar sa fie il lipisem parca sa tina doua vieti ...m-am chinuit nu gluma ) . In prezent plasma functioneaza excelent si nu vreau sa fac reclama negativa unei firme care vinde piese contrafacute .., poate a fost doar o intamplare . ( pe viitor cand o sa am timp liber am sa incerc sa repar un circuit YPPDJ0 ... )

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines