Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rc car toy probleme ! Caut sfaturi !


Guest Musy

Recommended Posts

Salut tuturor !

Imi cer scuze daca nu am aplicat topicului potrivit, dar nu stiu care este acela.

Am o problema cu o masinauta RC electria.

Am gasit-o langa un container in tara unde locuiesc, insotita de radio controler

Am cumparat baterii cam 12x 1,5v si 6x 1,5v radio c.

Evident ca ma asteptam sa nu functioneze :) asa ca am inceput sa caut problema.

Mentionez ca nivelul electronica e undeva basic :) poate ! Unpic mai mult ! Am zis poate ! :)

 

Am desfacut rc deoarece nu se aprindea ledul... Am inceput sa ma uit daca exista lipituri reci, tinand cont ca parea umblata in ea. Dupa ceva timp mi-am dat seama ca ledul era defect... L-am inlocuit.. Bun.. Am trecut la masinuta.. Acolo o gramada de lipituri.. Sarind peste asta masinuta in momentul in care i dau On are un "svac" se misca unpic ca si cum ar functiona:) dupa multe multe verificari la ochi ( nu am ap de masura ! Urmeaza:)) am sesizat o piesa ( nu stiu denumirea) :p care scrie frecventa pe care primeste comanda.. Si m-am gandit sa verific daca este egala cu cea a rc-ului masinuta KDS 26,690 si RC-ul KDS 27,145. Banuiesc ca nu este rc-ul care trebuie cu toate ca sunt RADCON ambele... Tin foarte mult sa o repar! Aproape ca mi-am facut un hobby din acest lucru ! Daca ma puteti ajuta as fi extraordinar de fericit ! Este motivul pentru care am gasit si acest forum!

 

Astept cu nerabdare pareriile voastre !

 

Multumesc anticipat !

Link to comment
  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Referitor la cuarturi, sunt cele corecte pt. ca intre ele trebuie sa fie o diferenta de 465 kHz. Verifica tranzistoarele care comanda motoarele si spune-ne ce circuite integrate ai pe-acolo. Succes.L.E. Daca nu ai, macar, un multimetru si nici nu sti cum arata o capsula de cristal de cuart..

Link to comment

Salut! Multumesc pt rep. Acum plec sa cumpar un ap de masura :) o adresa de Mail se poate? Am poze cu placa de baza a masinii. Sau un id de mess pt cine are timp de asta :) as aprecia enorm !Multumesc !

Link to comment

Ca sa vezi daca este bun tranzistorul setezi aparatul de masura pe functia "continuitate" si faci urmatoarele masuratori:plusul la baza si minusul la emitor - trebuie sa conducaplusul la emitor si minusul la baza - nu trebuie sa conducaplusul la baza si minusul la colector - trebuie sa conducaplusul la colector si minusul la baza - nu trebuie sa conducaplusul la colector si minusul la emitor, plusul la emitor si minusul la colector, cu baza liberaIndicatiile sunt pentru tranzistoare NPN. In cazul tranzistoarelor PNP se inverseaza plusul cu minus.Corect?

Link to comment
  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines