Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme router wireless


Guest dori_x

Recommended Posts

Buna ziua! Am internet de la Romtelecom, printr-un modem speed touch si voiam sa am si wireless. Am gasit un router destul de bun si la un pret mic si l-am luat. De aici au inceput problemele. Router-uL este un Arcor Easy Box A 800. El are foarte multe mufe insa, care ma intereseaza pe mine sunt 5: una - DSL si 4 LAN-uri. Pana aici, totul clar: o intrare si 4 iesiri. Mufele sunt identice - RJ 45. Eu, intrarea in modem o am de tipul mic, RJ 11 parca, doar cu 2 fire. Bineinteles, daca nag aceasta mufa la router, in DSL, nu da nici un semn. Nici direct de la reteaua telefonica, nici dupa modem. Singurul mod pentru a-l face sa lucreze, a fost doar ca switch. Adica, dupa modem-ul meu, cablul l-am mufat intr-unul din LAN-uri iar din alt LAN, am plecat la laptop. Retea de wireless are, o gaseste si telefonul, insa nu se poate conecta la ea. Mufa de LAN din router este cu 8 lamele, 1 si 8 fiind putin mai ... apasate decat celelalte. Am gasit in cartea router-ului modalitatea de legatura a firelor, ( 1 si 3, +, 2 si 6 - ) insa nu merge.Nu merge decat ca switch. Ce posibilitate am? Cum pot sa-l folosesc? Pe mine ma intereseaza mai mult Wireless-ul. Am facut setarile din carte, recunoaste ip-ul si celelalte, insa imi apare ca DISCONECTED . Nu am nici un cd la el. Ar trebui instalat driver cumva?Pe eticheta lui, printre altele, scrie HW Version..... FW Version .... ADSL 2+ DSL Driver Version 2.1. Am gasit la ei pe site si am facut update de firmware dar degeaba.Am windows XP sp3.Va rog sa ma ajutati!

Link to comment
  • Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Am mai sapat putin pe internet si am ajuns la concluzia ca l-as putea folosi doar ca switch, dar sa mearga si wireless-ul. Intrebarea este, cum il setez sa mearga? Repet: acum merge ca switch, gaseste si reteaua de wireless dar nu ma pot conecta.

Link to comment
  • 1 month later...

Ai configurat PPOE cu user si parola de la Romtelecom? Ai lasat liber campul de "Service Name"?Ca Switch ar trebui sa mearga in regim Acces Point - daca suporta respectivul mod de lucru.Ciudat ca n-am gasit nici un manual in limba engleza. Ai unul?

Intre timp am reusit sa-l fac. Functioneaza perfect si ca switch si wireless-ul. Apropo, daca este cineva interesat, este de vanzare (cat nu stiam sa-l configurez, am luat altul dedicat Romtelecom si acum am 2)
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines