Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Hyundai sasiu PH03


Recommended Posts

Salutare tuturor.

Acest tv a avut defect B.V.Dupa ce i-am schimbat integratul LA78040 plus condensatorii,am o pata de culoare neagra jos a tubului pe fond albastru iar pe rastru cu purici am pata neagra si cele 3 culori(albastru,rosu,galben).A mai avut cineva un asemenea defect?

Am mai observat ca in timp ce schimb canalele si apoi vreau sa dau volum - imi mai sare uneori in AV ori pe postul 1.

O sa atasej si doua fotografii cu defectul.

Multumesc.

 

http://i44.tinypic.com/1dzxom.jpg

 

http://i43.tinypic.com/e7x82s.jpg

Link to comment
  • Replies 17
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Hmmmmm .....dragut si interesant defect !O parere personala - excluzand o deformare mecanica a mastii perforate a tubului catodic (daca TV este cu CRT) doar in circuitul de stingere respectiv in componenta semnalului de stingere cadre este problema !Sa vedem si sa ascultam si alte pareri mai competente decat a mea ...Spor maxim !

Link to comment

Am mutat firele de la deflexia V si pata tot acolo este.Am anulat si butoanele de pe panoul tv-lui si la fel face,in timp ce schimb canalele din telecomanda apoi apasand tasta vol - sare pe postul 1.Nu face intotdeauna dar in majoritatea cazurilor se intampla.

Link to comment

problema este cauzata de bobina de deflexie. incearca sa o dai jos,in mod normal trebuie sa fie vizibil defectul bobinei de deflexie si poate asta si este cauza din care a cedat baleajul vertical. mai verifica si temperatura acestuia,se incinge repede? daca da e defecta bobina de deflexie. mai incearca sa rotesti bobina sa vezi ce se intampla cu pata si revino cu raspunsuri.

Link to comment

Pune telecomanda in dreptul unui aparat foto si vezi cum se comporta ledul in timp ce apesi pe taste.raspunde promt la comenzi sau mai are tendinte de aprindere dupa ce eliberezi tasta. e posibil ca telecomanda sa fie murdara in interior(urme de grasime) si prin miscarea tastaturii sa mai dea si cate o comanda eronata.totusi incearca sa rotesti bobina,daca se muta si pata inseamna ca e defecta,chiar poti sa o rotesti 180 de grade si daca pata se muta sus eclar bobina,daca pata ramane jos e tubul. daca era circuitul defect se muta pata odata cu inversarea firelor deoarece curentul era invers,deci toata imaginea pe cadre era pe dos.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines