Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest ralucabrad

Philips LCD nu mai functioneaza telecomanda

Recommended Posts

Guest ralucabrad

Buna ziua. am un televizor Philips LCD, HD-Ready, nu mai stiu exact modelul, ceva gen 32PFL3406H, care la inceput functiona perfect. are 2 ani de vechime si incet-incet, a devenit din ce in ce mai dificila utilizarea telecomenzii, in sensul ca trebuia sa apas de mai multe ori ca sa functioneze, pana cand intr-o zi nu a mai functionat deloc. Am crezut, sigur, ca e pb bateriilor. Am cumparat vreo 4 seturi de baterii de marci diferite, insa cu nici un set nu functioneaza. Am citit pe net ca trebuie sa incerc o chestie ca sa vad daca telecomanda in sine e functionala, si anume sa ma uit la senzorul telecomenzii prin camera foto a telefonului mobil in timp ce butonez telecomanda, si daca astfel vad undele infrarosii, atunci inseamna ca telecomanda functioneaza, insa ca senzorul de infrarosu al televizorului (de pe placa de baza) nu mai functioneaza . Intr-adevar, prin camera foto vad undele infrarosii pornind de la telecomanda, deci sa inteleg ca televizorul e de vina? :cry: .

Are cineva idee daca se poate repara problema asta? as fi dispusa sa cheltui cam 60-70 lei sa il repar.

Daca se pricepe cineva si e ok suma propusa de mine, eu stau in Dristor, aproape de Mall Vitan.

Astept un mail privat pe [email protected] si va voi suna eu pt programare.

 

Multumesc.

 

Raluca Brad

Link to comment
Share on other sites

Guest ralucabrad

banuiala mea e ca nu telecomanda e cea nefunctionala, ci televizorul, devreme ce undele infrarosii se transmit de la telecomanda, dar nu le receptioneaza televizorul. Mi-e teama ca ma duc la vreun service cu telecomanda, imi ia banii, se preface ca mestereste la ea, si cand ajung acasa, tot nu merge.

Link to comment
Share on other sites

cu camera foto nu se testeaza 100% telecomanda ci doar se face o idee generala despre aceasta.cu camera foto se vad doar undele ir dar fara a putea vizualiza frecventa trenurilor de impulsuri generate de dioda emitatoare in ir.sunt alte metode foarte sigure care stabilesc clar daca telecomanda este sigur buna sau nu dar nu au acces la ele decat specialistii.daca virgula cuartul telecomenzii este defect, prezinta lipitura rece sau are trasee intrerupte atunci telecomanda emite ir dar pe o alta frecventa decat cea care trebuie.

Link to comment
Share on other sites

Guest ralucabrad

multumesc mult, voi merge intr-o prima etapa cu telecomanda la reparat, iar daca ea functioneaza, revin aici sa ma sfatuiti in legatura cu televizorul.

Link to comment
Share on other sites

Guest ralucabrad

din pacate pana acum nu am gasit nici un service... am luat o telecomanda universala pana la urma, dar nu functioneaza nici aceasta. inclin sa cred ca e o pb legata de tv. daca se pricepe cineva si e dispus sa ma ajute, sigur contra cost, va rog sa imi lasati aici un nr de tel de contact.

Link to comment
Share on other sites

am luat o telecomanda universala pana la urma, dar nu functioneaza nici aceasta.

Nu functioneaza deloc, in sensul ca TV-ul nu raspunde la ea, sau merge tot cu greutate?Cel mai probabil rezonatorul ceramic("quartz-ul") de la telecomanda originala e defect, asa cum s-a spus mai sus.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines