Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomndare multimetru cu masurare inductanta


Recommended Posts

Sunt intereasat de achizitionarea unui multimetru care sa aiba functiile elementare, iar in plus neaparat hfe si inductanta, intr-un buget de aprox 220 lei.

Am pus ochii pe Axiomet AX-588 si Uni-t UT70A, care au cam aceleasi functii si cam acelasi pret>

http://www.axiomet.eu/files/htmls/EN/ra ... pelny.html

http://www.uni-trend.com/UT70A.html

Cifrele in plus fata de marja de eroare procentuala la masuratori la ce se refera mai exact?

Astept parerile dvs.

Link to comment
  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Daca pot exprima o opinie: masurarea castigului (acest termen mi se pare mie cel mai corect!) e o operatie nu foarte frecventa in practica electronicii (majoritatea covarsitoare a aparaturii NU depinde de "factorul de amplificare" al unui tranzistor sau altul; spre deosebire de vechile tranzistoare aliate, cele contemporane au in general castigul suficient de mare pentru a nu fi un parametru critic; pe de alta parte, amplificarea unui etaj sau a unui amplificator cu mai multe etaje e controlata de un factor de reactie rezultat dintr-un raport de rezistente (sau mai general de impedante) si nu de castigul tranzistorului (tranzistoarelor), din motivul simplu al necesitatii reproductibilitatii unui echipament) Pentru a incurca si mai mult lucrurile, castigul unui tranzistor NU e fix! El variaza cu temperatura, cu polarizarea (asa-numitul PSF=punct static de functionare; pe foile de catalog e data adesea variatia hfe cu Ic), cu frecventa si poate cu alti factori....Succes!

Link to comment

Se pare ca are adaptor. In orice caz nu va bazati pe functia de betametru. Puteti "masura" cel mult tranzistoare de semnal mic gen BC. Daca vreti neaparat sa masurati beta, mai bine este sa va construiti un betametru.Eroarea de masurare este data in formatul % of reading + nr. of digits.

Link to comment

Aparatele de masura Axiomet AX-588 si Uni-t UT70A in principiu au cam aceleasi domenii de masurare. Functia HFE o au ambele aparate de masura prin conectarea adaptorului inclus. La performante prea mari sa nu va asteptati... dar pentru inceput va faceti treaba cu ele. Inteleg ca v-ati hotarat la AX-588. Sa ne spuneti daca sunteti multumit de el.

Link to comment
  • 3 weeks later...

pe scurt: am returnat ax-588 inapoi si am mai pus diferenta pana la un ax-1551.calitatea constructiei la ax-588 si atentia la detalii e mai slaba ca la fostul ax-192.am constatat ca e tare aiurea fara scalare automata si fara functia range, care muta virgula unde vrei tu3. iluminarea auto off, para posibilitate de a sta permanent on e tare enervanta4.ax-155 e dintr-o liga superioara ambelor celor de mai sus la constructie si detalii (lumina poate fi permanent on, auto/manual range, chiar si tru rms pe ac)Un minus la ax-155 este displayul, adica unghiul de vizionare este de 90gr( adica perpendicular pe display ) este la limita. Daca te uiti putin de sus in jos, nu mai vezi mare lucru si iluminatul de face doar din partea dreapta.Mai am un mare minus pe care il atribui site-ului de unde l-am comandat, despre care voi posta cand am mai mult timp!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines