Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

WATSON LCR 42 FHD


rogen

Recommended Posts

Buna seara ! Daca cineva poate sa ma ajute in legatura cu un LCD -WATSON LCR 42 FHD- (luat acum aproximativ 1 an) .Defectul : din starea de st-by tv porneste greu (acum dupa 30 incercari) ,initial (de vreo doua luni) tv pornea dupa 2 - 3 incercari.TV_ul fiind in st-by, apas ON ,apar tensiunile dupa sursa una ~25Vdc si cealalta ~23Vdc (U=3.3V si U=5V sunt prezente in st-by) ,lampa din spatele ecranului se aprinde ptr o fractiune de secunda dupa care TV_ul revine la starea initiala - ST-BY. Posibil cineva sa detina o schema sau anumite cunostinte despre acest defect la LCD_uri.Mentionez ca am schimbat condensatoare(care au fost suspecte, masurate cu capacimetru dedicat) in sursa ,dar nici o ameliorare.Multumesc anticipat !

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Am schimbat condensatorii in partea primara a sursei (are vreo 5 buc) asta neconditionat. Totusi din experienta mea cu capacimetrul pe care il am (las condensatorul cam 1 min pe capacimetru) am dat putine rateuri ! De obicei se vede din prima care este in afara domeniului inscris.

Link to comment
Share on other sites

Se pare ca ati sesizat corect.Aceeasi constatare am facut-o si eu ,dar m-am ferit sa o expun.Convertizorul la pornire are un consum mai mare. Tensiunea de 25V scade la aprox. 21.5V(asta din cat imi permite aparatul sa vad ,si ochiul, in fractiunea de secunda) .Convertizorul are un singur conector de legatura si unul dintre pini are denumirea 'ERROROFF' dar nu este cuplat fizic cu placa de baza.mai are un pin de ON/OFF si unul de control al luminozitatii ,probabil.Restul sunt de alimentare GND si 25V. De ce totusi defectul a evoluat progresiv de la o zi la alta ? de aceea banuiesc a fi un condensator.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Acelasi defect a fost si la mine nu mai pornea din standby ...tot mai greu am schimbat electroliticii (tot mai dadea cate un rateu ) si dupa ce am schimbat si cei doi de polipropilena cu unii la tensiune mai mare merge fara probleme (parca unu era de 10n si unu de 12n) . Se pare ca e problema cunoscuta a sursei ca a aparut si kit de reparatie :da mai multe detalii aici :

http://www.electronicspoint.com/technik ... 23064.html

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Buna seara, Aceiasi problema o am si eu cu acest model de LCD TV WATSON LCR 42 FHD, am facut modificarile ca in topicul descris in link, dupa schimbarea electrolitilor aceiasi problema, am inlocuit si stabilizatorul de 5V, la fel cand am schimbat cei 2 condensatori din polipropietilena cu altii la tensiune mai mare tot la fel, in schimb cand am schimbat conform descrierii din forum-ul in limba engleza cu 2 de 15nf tv-ul porneste dar se opreste dupa 40-50 de secunde. Va rog daca poate cineva sa ma ajute multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Buna seara, Aceiasi problema o am si eu cu acest model de LCD TV WATSON LCR 42 FHD, am facut modificarile ca in topicul descris in link, dupa schimbarea electrolitilor aceiasi problema, am inlocuit si stabilizatorul de 5V, la fel cand am schimbat cei 2 condensatori din polipropilena cu altii la tensiune mai mare tot la fel, in schimb cand am schimbat conform descrierii din forum-ul in limba engleza cu 2 de 15nf tv-ul porneste dar se opreste dupa 40-50 de secunde. Va rog daca poate cineva sa ma ajute multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines