Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

sharp model c-1451sc depanare


Guest Sh4d0w

Recommended Posts

Salut am un sharp model c-1451sc care a fost in service dar simptomele au revenit.Am schimbat tranzistorul din sursa 2sd1554 cu unu identic dar dupa un timp iar a revenit la simptomele la inceput se "da peste cap" dupa se arede tranzistorul din sursa In timp ce "se da peste cap" scoate un sunet strident ascutit.Am schimbat iar tranzistorul cu 2sc5339 si functioneaza iar problema e ca scoate dinou sunetul strident deocamdata scoate sunetul dar incet joaca si unpic imaginea daca al ating cu o palma sau un soc usor asi revine dupa un timp iar face la fel. Sunetul nu e continuu e in functie de imaginea de pe tub.sper ca m-am facut inteles sunt incepator. Ceva sfaturiMultumesc.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

lipiturile leam refacut sunetu pare sa fie produs de str-d5541 din cate am inteles e "SWITCH REGULATOR" dar nu am gasit datasheet la el.La ce tensiuni te referi fi te rog mai explicit nu mi-am bagat nasul in tv cand eram mic m-am electrocutat la un tub si de atunci nu am vrut sa mai aud de ele.Zimi ce sa masor si masor.Imi cer scuze daca am postat unde nu trebuia rog un moderator sa mute topicul la incepatori.

Link to comment
Share on other sites

Mda, am inteles.Algoritmul de depanare in cazul tau :1. Soliciti manualul de service, sau schema.(Din pacate eu nu o am,dar precis vei gasii aici colegi "dotati" care o vor posta.)2.Cu schemuta in fata , masori toate tensiunile din secundarul sursei.Functie de discrepantele dintre valorile masurate si cele din schema vei fi sfatuit ce componente sa verifici (schimbi), ce alte masuratori sa faci ... pana la eliminarea defectului.Ok?PSDaca ti'e teama , du'l la service pentru ca :1. Te poti curenta ;2. Poti produce avarii mult mai ... costisitoare.Depanatorul este precum chirurgul,greseste ... plateste.

Link to comment
Share on other sites

Multumesc pentru schema dar e cam indescifrabila.o sa schimb str-d5541 sa vad daca mai are acelesas simptome.Daca se poate sami poata explica ce anume trebuie sa masor si care sunt valorile nominale din schema.multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines