Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
Guest vulturul21

Stabilizator tensiune

Recommended Posts

Guest vulturul21
Buna seara, mi-am cumparat de curand cateva aparate electronice si as dori sa le protejez contra unor eventuale fluctuatii de tensiune. Am vazut ca stabilizatoarele de tensiune fac exact ce as vrea eu, dar prizele mele nu au impamantare. As vrea sa stiu daca in cazul lipsei impamantarii la priza mai sunt bune de ceva stabilizatoarele de tensiune sau sunt degeaba... Trebuie neaparat impamantare la priza ca sa imi fie protejate aparatele ?
Link to comment
Share on other sites

Guest vulturul21

Mersi de raspuns, sa inteleg ca aparatele cu tehnologie mai noua cum sunt a mele, rezista la supratensiune si fluctuatii... ar fi super asa :)In toata casa am doar 2 prize cu impamantare dar sunt in alte camere, si sunt ocupate cu alte aparate electrocasnice.. Si oricum nu sunt sigur cat de buna o fi si impamantarea aia facuta, pt ca blocul in care stau e construit prin 1975, iar la una din prize am avut surpriza sa dau chiar de 4 fire dintre care 2 erau faza...

Link to comment
Share on other sites

Un stabilizator de tensiune este foarte bun in cazul fluctuatiilor de tensiune mari. De cativa ani, am cumparat o chinezarie, Kebo SDR 5000VA, de care sunt foarte multumit. In timpul unei furtuni insotita de descarcari electrice mi sa-u dus atat lada cat si frigiderul. Alte electronice nu erau in folosinta; in mod sigur crapau si ele. Singurul dezavantaj este ca tipul asta de stabilizator pe care il am, are consumul de mers in gol cam mare, echivalentul unui bec de 60w.Poate ca pe piata exista alte tipuri mai performante, in mod cert este folositor, mai ales in cazul instalatiilor electrice de pe la tara.

Link to comment
Share on other sites

Daca locuiti la curte, si sunt variatii semnificative de tensiune, atunci este util un stabilizator de tensiune, cat si o regleta de prize cu protectie la supratensiune, pusa inaintea stabilizatorului.Direct din regleta de prize puteti alimenta aparatura precum frigiderul, sau alte aparate electrocasnice.Dupa stabilizator puneti televizorul, PC-ul, si alta aparatura mai sensibila.Impamantarea este utila pentru frigider, masina de spalat, de calcat, PC, etc.Daca variatiile de tensiune nu sunt mari, atunci puteti folosi doar regleta de prize cu protectie la supratensiune. (acelasi lucru este valabil daca locuiti la bloc).Regleta cu protectie la supratensiune are in componenta varistori si o siguranta automata.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines