Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sudura cazan fisurat centrala pe lemne Woody


Recommended Posts

Am de sudat o centrala termica pe combustibil solid. Cu schimbator de caldura din otel. Nu fonta.

 

Grosime material variabila intre 3 si 8 mm. Zona afectata este de circa 4 mm.

 

http://tinypic.com/usermedia.php?uo=aA1 ... h4l5k2TGxc

 

Ce coduri (culori de electrod), ce electrozi, ce aparat, ce tehnica recomandati?

 

Va prezint si ceva imagini cu zona defecta. In imagini se observa scurgerea. Peretele afectat este al schimbatorului si pare sudat de un perete din otel simplu la circa 1 cm de locul sparturii. Nasol ca sudura nu se poate executa decat prin orificiul circular al evacuarii fumului, ce are circa 13 cm.

 

 

Multumesc.

post-19559-139829326709_thumb.jpg

post-19559-139829326723_thumb.jpg

post-19559-139829326745_thumb.jpg

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Din cauza zonei as recomanda sudura in argon.De tinut, ma abtin.Am incercat sudura pina acuma la 3 boilere 1 artizanal din tabla roluita de 3 si 2 "de fabrica".De tinut...nu prea.O data ce a aparut o fisura e dus.Din cauza incalzirii materialului ar trebui refacut tot cordonul deoarece apar fisuri linga sudura proaspata.Am incercat cu bazic cu supertit....la fel.Argon nu am incercat acesta nu incalzeste asa tare.Dar la 3 mm...curent 150-180A.Adica aparat de 20de milioane.

Link to comment

Tehnica este simpla: 1 trebuie curatat perfect (sablat), apoi sudat cu electrod (sarma daca se sudeaza mig-mag) cat mai apropiat ca si compozitie de cea a tablei. Prin urmare cred ca in regie proprie nu vei reusi sa faci o sudura de calitate. Poti apela la o firma specializata de reparat recipiente sub presiune, stiu ca este una in Bucuresti. Totusi, succes!

Link to comment

Am de sudat o centrala termica pe combustibil solid. Cu schimbator de caldura din otel.

Daca e din otel trebuie sa mearga cu superbazic. Daca ai mana buna la sudura (sa iasa cordon perfect), tragi vreo 3 cordoane si trebuie sa fie ok. Daca nu, gaseste-ti un sudor profesionist, il chemi la o tuica si ai rezolvat.
Link to comment

1. Curatat la luciu metalic cu mijloace mecanice, la indemana (polizor + perie de sarma).2. Stabilirea procedeului - aici merge linistit 111 (electric manual). Este prea stramt pentru 141 sau 1353. Materialul de adaos. Daca spuneti ca este otel (desi sunt multe grupe si subgrupe) presupunem ca face parte din grupa 1.1 si merge perfect Superbaz (E42 4 B 42 H5) sau daca e nitel termorezistent (presupunem ca e cel mai intalnit otel 16Mo3) si merge sudat perfect cu Molibaz (E Mo B 42 H5). Se poate suda si cu H10 (valoarea hidrogenului difuzibil) dar H5 ofera o rezistenta la fisurare la rece mai buna si valori crescute ale rezilientei.

Link to comment

Electrozi BOHLER sau echivalenti-Tip: FOX CM 2Kb Electrozi speciali pentru sudura cazane, placi si tuburi,cu temperatura de lucru, pana la 600*C.-Diametru:3,25mmVezi aici:http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=59&t=81854

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines