Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
tiritrobo

Sudura cazan fisurat centrala pe lemne Woody

Recommended Posts

Am de sudat o centrala termica pe combustibil solid. Cu schimbator de caldura din otel. Nu fonta.

 

Grosime material variabila intre 3 si 8 mm. Zona afectata este de circa 4 mm.

 

http://tinypic.com/usermedia.php?uo=aA1 ... h4l5k2TGxc

 

Ce coduri (culori de electrod), ce electrozi, ce aparat, ce tehnica recomandati?

 

Va prezint si ceva imagini cu zona defecta. In imagini se observa scurgerea. Peretele afectat este al schimbatorului si pare sudat de un perete din otel simplu la circa 1 cm de locul sparturii. Nasol ca sudura nu se poate executa decat prin orificiul circular al evacuarii fumului, ce are circa 13 cm.

 

 

Multumesc.

post-19559-139829326709_thumb.jpg

post-19559-139829326723_thumb.jpg

post-19559-139829326745_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Din cauza zonei as recomanda sudura in argon.De tinut, ma abtin.Am incercat sudura pina acuma la 3 boilere 1 artizanal din tabla roluita de 3 si 2 "de fabrica".De tinut...nu prea.O data ce a aparut o fisura e dus.Din cauza incalzirii materialului ar trebui refacut tot cordonul deoarece apar fisuri linga sudura proaspata.Am incercat cu bazic cu supertit....la fel.Argon nu am incercat acesta nu incalzeste asa tare.Dar la 3 mm...curent 150-180A.Adica aparat de 20de milioane.

Link to comment
Share on other sites

Tehnica este simpla: 1 trebuie curatat perfect (sablat), apoi sudat cu electrod (sarma daca se sudeaza mig-mag) cat mai apropiat ca si compozitie de cea a tablei. Prin urmare cred ca in regie proprie nu vei reusi sa faci o sudura de calitate. Poti apela la o firma specializata de reparat recipiente sub presiune, stiu ca este una in Bucuresti. Totusi, succes!

Link to comment
Share on other sites

Am de sudat o centrala termica pe combustibil solid. Cu schimbator de caldura din otel.

Daca e din otel trebuie sa mearga cu superbazic. Daca ai mana buna la sudura (sa iasa cordon perfect), tragi vreo 3 cordoane si trebuie sa fie ok. Daca nu, gaseste-ti un sudor profesionist, il chemi la o tuica si ai rezolvat.
Link to comment
Share on other sites

1. Curatat la luciu metalic cu mijloace mecanice, la indemana (polizor + perie de sarma).2. Stabilirea procedeului - aici merge linistit 111 (electric manual). Este prea stramt pentru 141 sau 1353. Materialul de adaos. Daca spuneti ca este otel (desi sunt multe grupe si subgrupe) presupunem ca face parte din grupa 1.1 si merge perfect Superbaz (E42 4 B 42 H5) sau daca e nitel termorezistent (presupunem ca e cel mai intalnit otel 16Mo3) si merge sudat perfect cu Molibaz (E Mo B 42 H5). Se poate suda si cu H10 (valoarea hidrogenului difuzibil) dar H5 ofera o rezistenta la fisurare la rece mai buna si valori crescute ale rezilientei.

Link to comment
Share on other sites

Electrozi BOHLER sau echivalenti-Tip: FOX CM 2Kb Electrozi speciali pentru sudura cazane, placi si tuburi,cu temperatura de lucru, pana la 600*C.-Diametru:3,25mmVezi aici:http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=59&t=81854

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines