Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

philips sasiu L6.1 AA

dosa

Recommended Posts

am in lucru acest televizor ( sasiu L6.1 AA) si i-am gasit trafo linii descarcand.dupa inlocuirea transformatorului cu altul nou (hr7814 de la mivarom), ( au mai fost arse si alte piese odata cu trafo linii) televizorul functioneaza avand imaginea usor zimtata.am verificat condensatoarele (am pus osciloscopul), am inlocuit optocuplorul, am incercat sa reglez din faza pe orizontala...nu mai stiu ce sa schimb...la fel face...daca poate cineva, un sfat ar prinde bine

• Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dosa

5

• bobo

2

• daisarqx

2

• baza

1

Top Posters In This Topic

nu sunt descarcari....eu am patit asa cu o SURSA DE ALIMENTARE, cand se misca partea inferioara a feritei chopperului...arata ca si cum ar fi o tensiune nefiltrata....

nu sunt descarcari....eu am patit asa cu o SURSA DE ALIMENTARE, cand se misca partea inferioara a feritei chopperului...arata ca si cum ar fi o tensiune nefiltrata....

Trafo este original sau facatura?

din ala cumparat din alexandria ( nu am voie sa dau numele firmei aici ca instantaneu corecteaza site-ul)...este un FBT

posibil trafo sa fie de proasta calitate

cand l-am comandat, din greseala am dat enter de 2 ori, asa ca am doua la fel...am pus al doi-lea trafo si face la fel...se pare ca din alimentare scade tensiunea ...daca cresc ug2 face cam urat....

nimeni, nimic?am inlocuit si trafo linii...si ...la fel... :sparge: de retinut este si faptul ca daca ridic og2, sursa de alimentare tinde sa clacheze...adica tensiunea in loc de 96V ajunge la sub 90V (86...)si da sa se stinga...

Toni Marginean

In momentul cand scadeti sau cresteti tensiunea G2 se modifica bruiajul/zimtarea? Incercati si reglarea contrastului spre minim ca sa iasa din calcul uzura tubului.Eu m-as mai lega de limitarea curentului de fascicul (posibil o rezistenta intrerupta/intinsa care s-a defectat cand descarca trafo vechi).

• 2 months later...

Ati gasit undeva un traf bun , ca eu am luat un 7814 de la firma din alexandria si este defect , nu scoate nici o tensiune pe focus si UG2 iar tensiunile in secundar sunt aiurea , aia de 39v este 47v si tensiunea finalilor video ajunge la 195v in loc de 140v . Am alimentat focusul si ug2 printr-un bleeder direct din fit si am mai pus un 10n pe c-e final linii pentru a aduce tensiunea finalilor video la 145v dar acum am imaginea prea mare pe orizontala si pe verticala ( am 45v in loc de 39v pe vertical ) . In consecinta caut un trafo mai de calitate si as fi recunoscator pentru un sfat . La multi ani !