Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv samsung ws32m066v


Recommended Posts

are sasiu k55a procesor SDA555xfl cadre la78045sursa Q1565RF tv-ul porneste si in momentul in care apare imaginea pica in stby reporneste singur si fenomenul se repeta . am schimbat cond. din sursa atat in primar cat si in secundar, q1565rf este schimbat si sursa este prombat pe bec si este ok. daca cineva a mai intalnit acest defect rog sa ma ajute.

Link to comment
  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 1 year later...
Guest Maveriick

Am testat tv-ul prin pornire sa vad daca se maifesta problema(pornire, oprire, pornire timp de vreo 4-5 minute) si se manifesta. Apoi am oprit TV incalzit cu aer cald chipul la 60 grade si pornit tv-ul. Porneste din prima fara nici o problema ! Deci problema este CXA2165Q.Are cineva o schema cu zona unde vine CXA2165Q. Sau pini care sunt folositi de la chip?Am dezlipit chipul si s-a desprins un pad de la el pinul 36. Dupa trasee pare nefolosit, dar cred ca e placa multistrat!Ma interesa daca e folosit si unde se duce in caz de ceva sa-i refac traseul!Stie cineva care e temperature la CXA2165Q la care rezista ! Pentru dezlipire de pe alta placa se incalzeste chipul la 220grade! Sau o alta metoda fara aer cald de recuperate de pe alta placa !Multumesc !

Link to comment

poti scoate cipul de pe o alta placa (si de pe a ta) cu un phoen de 1000-1500w, ideal ar fi sa aibe diametrul pe unde sufla mai mic (sau sa ii obturezi cumva gura conic cu ceva) astfel incat sa poti incalzi doar terminalele (chiar daca sunt 4 laturi).Asta faci cu o mana (phoenul), cu cealalta si o surubelnita mica dreapta (sau cutter) alegi unul din colturi si cand incepe sa se miste, il ajuti.incearca metoda pe un alt integrat inainte (tot smd, dar care nu-ti trebuie).Ideea e sa capeti un pic de experienta ca nu exfoliezi cablajul. Oricum nu e o metoda care sa mearga de prea multe ori si nu e recomandata daca ai alte componente smd lipite chiar langa cip (ca se vor dezlipi cu brio)oricum pretul suflantelor (statiilor) cu aer cald a mai scazut si tot la asta vei ajunge daca vei mai activa in domeniu.(tu stii)bafta !

Link to comment

va prezint si eu o metoda cam " barbara" dar nu o recomand nimanui fara experienta.cu o bricheta cu flacara antivint(bricheta sub forma de pistol de preferat) se incalzest o latura a integratului.inainte de aceasta se dezizoleaza un fir de utp si se introduce pe sub pinii laturii pe care o dezlipim prima(dintr-un colt in altul).capetele sarmei le unim si tinem sarma in sus cu degetele ca de o toarta.in jurul integratului punem foite de azbest pt a nu incalzi ce nu trebuie.incepem incalzirea acelei laturi tinand cu cealalta mana de sarma in sus.in momentul cand simtim ca fludorul s-a topit tragem usor in sus de sarma si astfel pinii de sub sarma se dezlipesc simultan.repetam operatiunea pt fiecare latura in parte.metoda am vazut-o prin 2002 la un mester gsm si de atunci am utilizat-o si eu cu succes de cateva ori pe memorii din casetofoane,procesoare.eu am exersat pe diverse placi defecte de calculatoare,placi tv etc.totusi nu recomand aceasta metoda pt ca daca nu v-ati obisnuit cu temperatura brichetei o sa distrugeti iremediabil cablajul,se coace si se umfla ca un cozonac.cel mai indicat este sa apelati la un service autorizat cu aparatura adecvata ca doar nu va costa o avere.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines