Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema cu un laptop aces espire 7730zg


Guest totul_de_la_un_leu

Recommended Posts

Guest totul_de_la_un_leu

am urmatoarea problema cu un laptop acer espire 7730zg. zilele trecute m-a lasat invertorul, am desfacut carcasa de la display, am miscat putin de invertor, incerca sa lumineze pret de cateva secunde ecranul, prin casa am cateva piese si am incercat sa montez un invertor de la un fujitsu siemens, model mai vechi in locul celui original, se potrivea la mufa. l-am montat si din prima dioda de pe invertorul vechi a iesit fum. (prima dioda de langa mufa care vine de pe placa de baza)..... laptopul acum nu mai da niciun semn de viata adica, led-ul care arata ca se incarca bateria nu se mai aprinde, nu scoate niciun bip nici cu baterie nici fara daca apas butonul power, nu pornste absolut nimic la apasarea butonului power, nu se incalzeste nicio piesa pe placa de baza dar am gasi pe placa de baza o dioda (dioda 17) facuta scrum, nu se vede ce scrie pe ea, am schimbat aceea dioda cu una asemanatoare ca marime ca nu-mi dau seama ce scrie pe ea dar laptopul tot nu porneste.va rog mult ajutati-ma, de la invertor cred ca am distrus placa de baza, .mai are vreo sansa???? siguranta nu este arsa. masurata tensiune de pe dioda este de 2,6 v.

Link to comment
  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Guest totul_de_la_un_leu

am cautat schema dar costa vreo 10 e pe site-ul oficial al placii de baza. poate o gasesc si in alta parte dar nu stiu unde.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines