Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
cruela

Statie meteo defecta

Recommended Posts

Buna ziua!Povestea mea pe scurt ar fi cam asa: am primit din germania o mini statie meteo care imi arata temperatura din interiorul locuintei si din exterior, ora, data etc. Toate bune si frumoase pana sa il pun in functiune. Are 2 statii: una care se pune in exterior, si una pt interior, cea din urma fiind care afiseaza toate datele. Cel din interior functioneaza perfect, cel din exterior insa nu. L-am desfacut si am constatat cu stupoare ca o componenta care este marcata cu litera "D" (dupa cunostintele mele asta ar trebui sa vina de la dioda) este rupta in doua. Atasez o poza, nu cu acel circuit, doar sa ma fac inteles mai bine despre ce este vorba. Mentionez ca pe componenta mea era o inscriptie cu "000".Va rog sa ma ajutati in legatura cu problema aceasta. Se poate schimba acea componenta sau se poate inlocui cu ceva?Cu stima!

post-14577-139829325798_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Se poate sa fi fost o modificare de pe banda de montaj > in loc sa mai monteze o dioda ptr. protectia alimentarii gresite a fost pus un strap (rezistenta 000 ) . -- urmareste daca e montata pe alimentare !

Este montat pe minus daca am masurat eu bine. De 2 zile ma tot uit, masor, dar nu gasesc nici o alternativa.
Link to comment
Share on other sites

Atasaza poza cu circuitul tau(bine ca nu ai pus o poza cu circuitul unui TV).de unde sa ghicim noi ce piesa este daca nu vedem macar. :da

Am pus. Ce sfat mi-ai putea da vazand circuitul?
Acum am vazut poza.Ce au spus colegii este corect.Se prea poate sa fi fost altceva nu dioda.Nici eu nu imi aduc aminte sa fi gasit pe undeva dioda cu notatia 000.Ce culoare era piesa?rosie,neagra ?de sticla?sau nu?
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines