Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
mercenarx

Aimentare pompa circulatie Grundfos 25/6

Recommended Posts

salutare!vreau o varianta de alimentare la pompa de la centrala (varianta din titlu ) in cazul caderii tensiunii de la retea m-ar interesa varianta cu autonomia maxima (avand in vedere ca puterea consumata de pompa este mica -cca 100 W) inafara de generatoare electrice , exista si UPS-uri , insa din ceea ce am vazut pe net , autonomiile sunt foarte micim-ar interesa o autonomie de minim 48 oreare cineva idee?thx!

Link to comment
Share on other sites

O sa te coste mult (acumulatorii). Mai ieftin iesi cu un genetaror (si eventual un UPS,pentru a nu exista intrerupere).100W * 48h = 4800Wh. Randamentul UPSului e pe la 85% + ca nu poti descarca acumulatorii la 0. Deci acumulatorii trebuie sa aiba o capacitate aproape dubla (testat inclusiv practic),cam 60-75% din capacitatea acumulatorilor va ajunge la sarcina.Deci acumulatorii vor avea o capacitate de 6400-8000Ah.Un acumulator cu gel (special pentru aplicatii de genul) de 12V/65Ah are 780Wh. In cazul cel mai fericit,ar trebui folositi 8 asemenea acumulatori.Un astfel de acumulator costa cam 1000ron (10 mil lei vechi),deci 8 acumulatori costa 8000ron (iei chiar un generator bun de tot in banii astia!)Daca ai folosi acumulatori auto (care cine stie cat rezista in conditiile astea,dar cel putin o vreme vor merge),iesi mai ieftin. Unul de 12V/65Ah e ~200 ron.8 buc fac 1600 ron (o chinezarie de generator e mai ieftin oricum).

Link to comment
Share on other sites

multumesc pt raspuns .intr-adevar , un generator e mai rentabil (avand in vedere ca nu ma dau banii afara din casa :limb: )problema este ca trebuie sa fiu pe faza cand se ia lumina , sa trag de sfoara , altfel : BUUUM ! (centrala pe lemne cu ardere normala -Viadrus 24 kw)un generator ieftin si bun (glumesc , evident -- retine numai ieftin..) , imi poti indica?

Link to comment
Share on other sites

in cazul caderii tensiunii de la retea

m-ar interesa o autonomie de minim 48 ore

Lipsa reţelei timp de 48 de ore nu reprezintă osimplă cădere de tensiune, ci o avarie grava însistem, care se poate produce numai în cazuriextreme şi deci (din fericire) foarte rare !Contravaloarea combustibilului necesar generatoruluipe toată această durată este în jur de 300-350 de lei(la preţul actual), deoarece în mod sigur veţi alimentaşi alţi consumatori, nu numai centrala termică, crescândastfel puterea totală consumată.
Link to comment
Share on other sites

avand in vedere ca incalzire cu soba nu am decat intr-o singura camera , iar restul (5 camere) cu schimbatoare de caldura , cred ca este normal sa ma gandesc si la o astfel de eventualitate, si anume o avarie in retea .acum .. legat de costul carburantului , daca ar fi o alta varianta , as aplica-o in mod sigurdin nefericire este cea mai la indemana solutiedaca ai alta , te ascult

Link to comment
Share on other sites

Poti folosi un UPS (preferabil unda pura) cu baterie (baterii) auto, iar pt. avarii mai indelungate, reincarcare de la autoturismul din dotare, in reprize.

Link to comment
Share on other sites

Un sistem cu 2 panouri solare de 130-140W/buc. plus doua baterii de 70-100 AH este suficient si pentru alimentarea pe timpul noptii cand nu aveti lumina si in timpul zilei cand puteti incarca acumulatorii simultan cu functionarea centralei . Daca este lumina putina (cer innorat, ninsoare) timpul de functionare va fi mai mic , 10-12 ore din 24 dar centrala nu trebuie sa mearga non-stop , timpul de functionare poate fi rationalizat . Avantajul sistemului este ca poate fi folosit in mod curent ca o sursa auxiliara de energie reducand consumul din retea .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines