Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

cronotermostat baxi ct-r101b


dorutu

Recommended Posts

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Receptorul (baza, cum ii spui tu) este alimentat printr-un condensator (ceva de 0.47uF, 0.68uF, 1uF, nu stiu exact valoarea).Acel condensator, pe care-l recunosti usor pentru ca este cel mai mare ca dimensiuni din tot receptorul, trebuie schimbat dupa 2-3 ani de utilizare pentru ca el este direct raspunzator de scaderea tensiunii (si mai ales a curentului) de alimentare si in consecinta duce exact la functionarea defectuoasa descrisa de tine.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Am si eu aceeasi problema cu un cronotermostat baxi dar model bct101.Probabil au la baza acelasi principiu de functionare si scheme asemanatoare. Sunteti amabil sa-mi spuneti mai exact ce valoare are acest condensator, pe ce tensiune lucreaza si daca este polarizat sau nu ?Multumesc.P.S. Sistemul respectiv este la tara la 100 km distanta de resedinta actuala si as vrea sa merg cu lectiile facute la repararea lui.

Link to comment
Share on other sites

La mine a fost de 330 nF. In urma inlocuirii acestuia defectiunea nu a fost remediata. In ce frecventa lucreaza aceste termostate si cum as putea depista daca emitatorul este ok (cum detectez semnalul radio daca acesta exista)? Ma gandesc sa nu fie vreo problema la etajul radio sau mai rau, vreun dump alterat.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Nu ai spus de ce aparatura dispui si cum te descurci cu electronica, asa ca nu stie nimeni cam ce "idei" ti-ar fi de folos.Frecventa e de 868.35MHz. Daca ai cu ce sa vezi sau sa auzi frecventa asta, restul e floare la ureche.Daca nu, atunci ai de facut cateva verificari simple:La emitator, masoara consumul blocului RF, forteaza comutarea on/off din programarea temperaturii si vezi daca consumul creste cand transmite comanda. Daca se intampla asta e foarte probabil sa nu ai probleme aici. Poti auzi "emisia" cu un radio sau amplificator AF, cam ca un telefon mobil, dar o "caraiala" foarte scurta.La receptor verifica tensiunile de alimentare (cea pt circuitul cu releu si cea stabilizata). Daca sunt ok vezi semnalul dupa receptorul RF (la intrarea in uC) si comanda tranzistorul din fata releului.

Link to comment
Share on other sites

Ca si aparatura am cam toate dotarile necesare in afara de osciloscop (asta e partea nasoala) si ma descurc ok.Faza este ca am incercat sa ascult emitatorul cu ajutorul unui radio dar nu am reusit sa aud nimic nici pe AM si nici pe FM oricat as fi modificat scala.Ori intensitatea semnalului este prea mica, ori lipseste semnalul de emisie, oricum o sa masor curentul consumat (normal, am fortat comutarea emitatorului ca doar nu stateam sa astept sa comute singur).La receptor inca nu am efectuat masuratori, dar o sa le fac zilele astea.Orice sfat e asteptat in continuare cu mult interes.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines