Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
coman ion

Tv orion pt92

Recommended Posts

Sa traiti!Tv din titlu a venit cu final video impuscat .Dupa inlocuire am surse ok(am schimbat si filtrajele sec)La comanda on pornesc liniile pentru 1 sec si apoi intra in stby.Sta 2-3 sec si face o noua pornire de 1 sec , revine in stby si gata.In secunda in care merge am recuperatele toate(inclusiv stabilizata de 8vcorecte. Cred ca problema e la pinul 50 procesor.Stie cineva cat trebuie sa fie tensiunea pe acest pin?Eu am 5,5 v dar nu stiu daca e bine.Procesorul este TDA9351PS/N2/2I0851.

Link to comment
Share on other sites

Final video ati pus bun?ca sunt stifturi multe pe piata?Eu nu cred ca din cauza pinului aluia trece in stby.Ar fi o treaba sa alimentati filamentul extern ca in secunda aceea cand porneste sa vedeti apare ceva pe ecran sau nu.Sa nu mai fie acolo cumva BVul sau altceva defect.Cauza defectarii FV ati gasit-o?

Link to comment
Share on other sites

Fv sigur e bun:nu am avut nou,l-am scos dintr-un tv care functiona.Eu nu zic ca din cauza pinului 50 ci din cauza a ceea ce ajunge acolo:reactia din bv si din fv.Initial am casunat pe bv tda8356 dar el scoate semnale bune,inclusiv la pinul 8 unde am impulsuri scurte de cadre cu amplitudinea de 4v.Ele se aduna cu reactia din fv si la pin 50 ajunge 5,5v continuufara urma de impuls.Ma gandeam ca poate vreun coleg are notat pe schema(eu asa mai fac) ce trebuie sa fie la acel pin.Cauza defectarii fv-cred ca asta i-a fost soarta ca altceva nu gasesc.Sa caut o tensiune potrivita si fac si figura cu filamentul.

Link to comment
Share on other sites

Acum nu sunt la atelier sa vad rezistenta aia dar nu conteaza, 180v ajung pe pin la fv-acolo am masurat.Fv nu este singurul consumator in secunda aia,merge si bv si se consuma si din sursa mica de 8 v.In legatura cu tubul-este lituanian si se afla pe lista suspectilor . Daca tubul e bun reactia din fv are o forma , daca tubul e prost are alta forma.De aceea intreb de semnalul din pin 50.

Link to comment
Share on other sites

Puneti sasiul pe un alt tub sigur bun si va lamuriti imediat. PT92 si tuburile lituaniene nu fac casa buna. Mi-a mancat sufletul si mie un tv din asta, pe tester tubul era OK dar in practica se manifesta la fel; pornea 2-3s apoi trecea in stand-by.

Link to comment
Share on other sites

Din cate am inteles liniile pornesc 1sec. apoi pauza, apoi din nou, deci nu are cum sa fie tubul, filamentele nu au cum sa emita electroni asa rapid, trebuie un timp minim de emisie care sigur e mai mare de 1 secunda...si eu am patit-o cu PT92 (tub lituanian defect), insa tv-ul nu trecea in stand by ci facea BLK pe video...

Link to comment
Share on other sites

Asa cum am promis , revin ;era sa fac infarct-al doilea tv cu pt92 facea exact ca primul.Noroc ca ii scadea b+ si s-a rezolvat din filtraj, deci am obtinut tv2 ca martor si am constatat ca semnalul corect la pin 50 procesor e mult diferit de cei 5,5 v continuu pe care ii vedeam in tv1 cel cu defectul.Vinovat de acest lucru a fost fv tda6107 ,piesa scoasa dintr-un tv bun si care pusa inapoi de asemenea a mers.Tarasenia s-a produs astfel:cand am schimbat prima data fv,m-am uitatpe schema-scria 6107q,apoi m-am uitat pe piesa arsa -scria 6107jf.Am zis:pun ce gasesc,adica 6107q.Faptul ca mi-a facut problema asta inseamna ca ori cele 2 circuite sunt diferite taman la pinul5-lfbori circuitul pus de mine e defect la pin 5 dar acest defect nu-i influenteaza functionara in tv-ul din care l-am scos.Stiu ca mai demult m-am uitat pe alldatasheet la cele 2 circuite si nu am vazut nicio diferenta notabila.Poate nu am vazut bine.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines