YO7DIG Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 Va salut domnilor, am simtit necesitatea de a avea un mic catometru pentru citeva tuburi mai uzuale si mi-am facut unul pe care vreau sa vi-l arat si dvs. un catometru simplu cu ceva modificari ale schemei in functie de piesele de care am dispus..... cam asa arata fara cutie la cutie am muncit mai mult , nu sint timplar dar incerc sa ma descurc cu ce am... URL=http://imageshack.us/photo/my-images/14/p1050123i.jpg/][/url] [/url schema e relativ simpla , aparatul a mers ok fara probleme si e simplu de folosit...mai greu a fost de bobinat traful dar cu ceva efort l-am facut si pe asta.... Link to comment
nicolae57 Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 Remarcabil Mihai, felicitari pentru realizare si pentru munca depusa !!! Link to comment
yo9hnf Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 Felicitari ! Puteti posta si schema folosita? Link to comment
YO7DIG Posted October 18, 2011 Author Share Posted October 18, 2011 Din pacate nu mai merge scanerul dar am facut o poza la schema, eventual mai discutam despre modificari..... Uploaded with ImageShack.us schema e simpla , mai complicat e de facut din punct de vedere mecanic , cele 10 linii care duc la electrozii tuburilor, mufele mama unde intra acele banane si de asemenea acelea de la schimbatorul de tensiune pentru filamente dar am aplicat o idee care se pare ca a fost ok... Link to comment
yo2mhj Posted October 18, 2011 Share Posted October 18, 2011 Felicitari,arat tare bine ,aproape nu se deosebeste de unul profesional.Eventual ,daca se poate sa ne spuneti din ce carte vati inspirat? Link to comment
YO7DIG Posted October 19, 2011 Author Share Posted October 19, 2011 Cartea se numeste ,,APARATE DE MASUTA PENTRU RADIOAMATORI '' am sa ma uit deseara si-ti spun mai sigur, am facut ceva modificari , schema prevede doua aparate de masura , eu am pus un buton care comuta instrumentul pe miliamperi sau pe volti, de asemenea neavind potentiometrii de putere am pus comutatoare cu 14 pozitzii care sa modifice tensiunile de grila ecran si anoda in trepte , rezistente de 2,2 k intre fiecare contact , in rest mai discutam despre schema...73 ! ...YO7DIG Link to comment
adrianc Posted October 19, 2011 Share Posted October 19, 2011 Salut Aveti atasat un link catre un scan dupa pagini din cartea Masurarea tuburilor electronice si a tranzistoarelor. Este prezentata o schema de catometru, cred ca este identica cu cea din poza de mai sus. Sunt date explicatii privind realizarea aparatului precum si modalitatea de masurare a tuburilor. 73 de Adrian YO3HVV http://fastupload.ro/29a38374b0cd30de15 ... 795ee.html Link to comment
iora Posted October 19, 2011 Share Posted October 19, 2011 felicitari pentru munca depusa si realizare Link to comment
yo2mhj Posted October 19, 2011 Share Posted October 19, 2011 SalutAveti atasat un link catre un scan dupa pagini din cartea Masurarea tuburilor electronice si a tranzistoarelor.Este prezentata o schema de catometru, cred ca este identica cu cea din poza de mai sus.Sunt date explicatii privind realizarea aparatului precum si modalitatea de masurare a tuburilor.73 de Adrian YO3HVVhttp://fastupload.ro/29a38374b0cd30de15 ... 795ee.htmlMultumesc Adrian ,s-a descarcat,73! Link to comment
YO7DIG Posted October 19, 2011 Author Share Posted October 19, 2011 Da , Adrian - YO3HW are dreptate cartea se numeste ,,VERIFICAREA TUBURILOR ELECTRONICE SI A DISPOZITIVELOR SEMICONDUCTOARE '' scrisa de C.GOGA si A. VATASESCU , din 1965 , o carticica destul de buna si la obiect , deci succes acolo...73 ! de YO7DIG. Link to comment
yo9hnf Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Vreau si eu sa-mi fac un catometru, dar pentru usurinta in utilizare si in constructie mai ales, vreau sa folosesc un stabilizator reglabil pentru tens. anodica si pentru negativare si filament. Tensiunea anodica as vrea sa o fac reglabila pana pe la 600V, negativarea pana pe la -100V, iar pentru filament ramane de vazut. Ar fi ok ? Link to comment
YO7DIG Posted November 1, 2011 Author Share Posted November 1, 2011 Salutare , cam mult si - 100 si + 600 ce naiba faci cu atita, si te complici, poate vrei sa masori finale..hi ! , oricum faci sursa simpla si apoi cu potentiometre sau cu comutatori cu rezistente de 2 --3 k pe fiecare plot ai tensiune in trepte si pentru anoda si pentru ecran iar la g1 e suficient maxim 45..50 v. merge un potentiometru micutz ca putere . .. bafta mai discutam 73! Link to comment
Recommended Posts