Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Eumig 1000


alex26

Recommended Posts

Am o intrebare cam tampita.Am cumparat de la cineva un amplificator eumig 1000 , fara a cunoaste ceva despre el,iar de firma nu mai spun.Primul lucru pe care l-am observat era greutatea acestuia de aproximativ 15 kg , are iesire pentru 4 boxe,si pare bine facut,iar cand l-am desfacut am ramas uimit de cate piese sunt , 8 finali ,iar racirea pe freon.Are un display care afiseaza pana la 200w , tocmai si la acest lucru ma refer , deoarece cand am pus 2 boxe, de 150 w , am putut sa il dau la maxim iar puterea nu mi s-a parut mare deloc , undeva pe la 50 w, dupa parerea mea, facand comparatie cu alte amplificatoare.Stie cineva despre acest amplificator ca nu am gasit mai nimic , si as vrea sa il dau mai departe dar nu stiu cat as putea cere pe el.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 20
  • Created
  • Last Reply

În primul rînd, deşi numele firmei e vechi, dinainte de al doilea război, prin anii 70-80 sculele astea erau lucrate de alte firme orientale, la fel ca ptr alte nume germane (Universum, Schneider, Uher, Qwelle, Palladium, Basf, etc). Greu să găseşti o schemă, poate doar dacă cineva identifică interiorul cu al unui alt amplif cunoscut.În al doilea rînd, vu-metrul cu 200W la vîrf, nu înseamnă că şi ampliful scoate atît, cel mai probabil la 0dB are 50-70W. Ce consum are de la reţea? Cam 40% e randamentul în clasa AB, aşa afli puterea sinus.Evantual pune poze cu interiorul.

Link to comment
Share on other sites

Puterea e de 100w/8ohm, d<0,025% in banda 20-20khz,Sr>35V/us,e un aparat bun; schema se gaseste pe net-pe vremea aceea producatorul era american.Ca o curiozitate, sa zicem,Eumig Fl 900=Alpage AL 300(casetofon deck de buna calitate).

Link to comment
Share on other sites

Schema o puteti gasi pe http:/audio-circuit.dk;despre pret,depinde de cerere si oferta-eu unul avand in vedere ca pare sa aiba componentele originale nu l-as vinde.E bine sa studiati schema sa o comparati cu cele actuale-are alimentare separata ,etc.(contine si adresa firmei "mama".)

Link to comment
Share on other sites

In primul rind aia nu este racire cu freon, este racire Heat Pipe.Eu zic sa-l pastrezi, poate iti va folosi vreodata, ca scula "de casa".Ca idee peak power este 2x music power si 4x rms power, deci undeva pe la 2x50W rms.

Link to comment
Share on other sites

Foarte posibil, eu am spous cum este reprezentata Peak Power care este 4x RMS power.Sa ne spuna proprietarul ce tensiune este scrisa pe condensatorii principali de filtraj, de linga transformator, cei cu rezistente de 4,7K de wattaj, in paralel pe ei.

Link to comment
Share on other sites

dupa specificatiile finalilor aparatul ar trebui sa debiteze aprox 70W pe canal, iar in functie de tensiune ade alimentare a etajului final puterea sa fie pe 4 sau 8 ohmiin alta ordine de idei, am si eu un amplificator blapunkt de prin 75 dotat cu power meter iar capatul de scala este la 120W, aparatul avand 60W rms

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines