Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de spalat Whirlpool Led service aprins


Vizitator dragosvoda_is

Postări Recomandate

Vizitator dragosvoda_is

A venit vremea sa spal si manual de cand masina de spalat mi-a dat unda rosie la spalat... :cry:

Whirpool AWE 6516

Simptomele sunt urmatoarele:

-porneste invarte de 2-3 ori...evacueaza apa daca e ramasa....apoi cate o data se chinuie sa deschida apa(baraie acea valva de la alimentare),dupa ce merge putin tot moare aprinzandu-se ledul rosu "service".

-in ultima vremea ledul rosu se aprinde cand trebuie sa se alimenteze cu apa...

Are cam 3 ani...si nu a fost o masina ieftina... :aut:

Eu suspectez electrovalva de admisie...ma gandesc sa o curat cu ceva... :freaza:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 60
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator dragosvoda_is

Vezi ca intre furtunul de alimentare si masina de spalat...daca iei jos furtunul....o sa gasesti o sita pt impuritatile din apa ...verifica printre altele si acea sita...s-ar putea sa fie infundata.

Am verificat treaba asta...cand se infunda furtunul/sita..se aprinde alt led rosu....e cu un robinet...pacat ca nu are led-uri galbene...era gata semaforul... :sparge:

Dupa inca o incercare..am ales programul cu spalare la 95 grade....a pornit a spalat ce a spalat...a evacuat...si apoi....

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator razvatree

Buna seara.Din ce afiseaza masina este eroare de presostat pe circuitul de incalzire.Cauze pot fi:contactele presostatului,spuma in exces(prea mult detergent),rezistenta intrerupta sau da la masa si chiar si tensiunea de alimentare scazuta.Mai poate fi si lipsa impamintarii

Link spre comentariu
Vizitator dragosvoda_is

multumesc ''razvatree''

Am rezolvat cu impamantarea...detergent+calgon....apare mai rar eroarea...

Ma poate ajuta cineva cu un manual de service...sau o metoda de reset a placii/memoriei :cry:

AWE 6516

Link spre comentariu
Vizitator razvatree

Buna seara!.O poti reseta daca o pui la programul de evacuare si o lasi sa isi faca damblaua cit desprerescriere de soft e inutila atita timp cit eroarea persista.Ca sa iti pot raspune corect am nevoie de doua lamuriri:Locuiesti intr-o zona cu probleme de tensiune la retea?Cind anume in cursul unui program iti apare eroarea?

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator dragosvoda_is

Posted Image

Buna seara!

Iata ca semaforul a dat si eroarea nr.2 care a aparut la ciclul de stoarcere...si care e diferita de prima eroare.

banuiesc ca utilizatorul de rand nu are acces la manualul de service.... :cry:

Schimbarile care le-am facut de cand a inceput sa faca pb :

-pusa pe prima priza din casa cu impamantare(priza schimbata...teoretic tensiunea e ok in zona mea);

-folosirea de detergent mai putin;

 

*dupa acesta eroare am pus pe programul de stoarcere...si a mers pana la sfarsit... :bataie

Eu cred ca ii place de mine si vrea sa stau langa ea... :limb:

Link spre comentariu
Vizitator razvatree

Buna seara!Nu eroarea nu e foarte diferita de prima.Amindoua se invirt in jurul contactelor presostatului si mai exact alea care tin consumul mare al rezistentei.Nu e singura cauza dar e prima care trebuie verificata.Dar,exista un dar si e destul de des intilnit si anume rezistenta.A doua eroare a aparut la stoarcereadica in momentele furtunoase ale masini.E posibil ca la vibratii,rezistenta sa dea la masa,desi ea e OK la incalzire.Baga rufe si da la programul de clatire si lasa sa isi faca damblaua.Daca eroarea apareatunci rezistenta e in neregula.Spor!

post-49903-13982933233_thumb.png

Link spre comentariu
Vizitator dragosvoda_is

E o problema din gama cand face cand nu face....Am facut un test si nu a dat nici o eroare...Clatirea si stoarcerea au mers pana la capat....Dupa ce am consultat manualul de service...am ajuns la concluzia ca e asa cum spui si tu...trebuie sa o desfac sa verific/curat contactele presostatului si rezistanta de incalzire...o sa ma sperii?nu am folosit deloc calgon... :jytuiyu MS Razvatree :partyman:

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator aditzu

Salut, am aceeasi problema la un Whirlpool 800 rpm, face tot ciclul de spalat , dupa apare led-ul de service (cheia) - deschide hubloul tot ok.Sa fie aceeasi problema descrisa mai sus?merci

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator danut81

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o masina de spalat Whirpool. Masina este a soacrei mele si este undeva la tara. Un scurt istoric cu ce s-a intamplat: La un moment dat masina nu a mai vrut sa porneasca, soacra a apasat butonul de pornire pana acesta s-a rupt efectiv, crezand ca butonul este problema. Am luat panoul de comanda si am fost cu el la un depanator de masini de spalat. Acesta a inlocuit ambele butoane(vin pereche) si butonul care selecteaza programele. Am cumparat tot de la el si intrerupatorul(broasca) de la usa, ala vechi facea probleme si de aia masina nu pornea in prima faza. Am curatat rezistenta si pompa de evacuare, am montat tot la loc si masina nu a mai pornit. Am dat pe programul de evacuare si a pornit pana la urma. Am bagat la spalat, a mers o perioada si la un moment dat s-a oprit si s-a aprins becul de service.  .Va atasez o poza modificata in paint cu ledurile aprinse. Va multumesc pentru timpul acordat si astept sugestiile dumneavoastra.

post-177247-0-65531300-1445159010_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Whirlpool model:AWE6516 defectu se manifesta astfel,: a facut un ciclu de spalare spune clientul dupa care s-a aprins ledul de servis rosu dar nu se deblocheaza usa hublou sa pot scoate rufele am incercat reset si nimic nu se deblocheaza ,daca incerc sa dau pe centrifugare se aude pompa mergand in continu nu se opreste va rog cateva solutii daca se poate pentru defectul specificat .Va multumesc.

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.
Notă: Postarea ta va necesita aprobare moderator înainte de a fi vizibilă.

Vizitator
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.




×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări