Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema LCD Acer AL1916W (se vede doar jumate de ecran)

Recommended Posts

Am o problema cu acest monitor Acer, apare imaginea doar jumatate de ecran. Am pus si poze. L-am desfacut, initial nu avea problema din prima fotografie ci era putin mai intunecat in partea dreapta a ecranului dar imaginea era completa. La apasarea placii unde sunt lipite acele benzi care duc la sticla cu cristalele lichide am observat ca-si revenea asa ca m-am gandit sa arunc o privire si pe spatele placii pentru eventuale contacte imperfecte Dupa cum se vede in poza a doua marcat cu rosu, am deconectat cele 2 benzi prin care se face alimentarea precum si legatura cu procesorul iar dupa ce le-am deconectat si reconectat a aparut problema din prima fotografie. Imi amintesc ca am uitat sa deconectez cablul de alimentare de la sursa, am oprit monitorul doar din stby. E posibil sa se fi ars ceva, s-a ars vreo matrice, sau poate acel C.I care comanda matricea. Rog pe care mai multa experienta sa vina cu ceva idei. Multumesc!

post-21745-139829324289_thumb.jpg

post-21745-139829324297_thumb.jpg

• Replies 4
  • Created
  • Last Reply

"am deconectat cele 2 benzi prin care se face alimentarea precum si legatura cu procesorul iar dupa ce le-am deconectat si reconectat a aparut problema din prima fotografie."Mai joaca'te cu cele 2 "benzi" . Contact inperfect sau trasee intrerupte (smulse).Scoate'le pe rand si verifica continuitatea traseelor.

E posibil sa se fi stricat procesorul care comanda matricea doar dintr-atat? Am verificat benzile alea 2 cu un aparat de masura, n-am gasit nici un circuit intrerupt, le-am si inversat dar aceeasi manifestare. Am incercat sa misc placa, s-o lovesc usor dar nici o manifestare. Nu stiu ce sa-i mai fac :nas: :sparge:

• 3 months later...

Raspund si eu cam cu intarziere dar am descoperit problema. Am primit la reparat un monitor cu placa identica si am conectat-o la benzile alea doua sa vad daca merge, surpriza, imagine buna. Deci procesorul defect. Altceva de pe placa nu cred ca nu prea are multe piese. Ma poate cineva ajuta cu o placa de asta, sau un procesor contra cost?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines