Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator audio de la cap la coada


Guest Insan3k

Recommended Posts

Guest Insan3k

Probabil ca daca ar fi sa citesc toate topicurile as avea mult mai multe detalii, dar... e multe :)Vreau sa imi fac un subwoofer activ si cum nu am gasit amplificator gata facut vreau sa incropesc eu unul, dar problema este ca nu stiu destule despre amplificatoare.Schema logica pentru un amplificator care este?Ca am tot vazut preamplificatoare, montaje amplificatoare - care iti sar in ochi ca sunt 100 ron pt 2x200w rms dar practic sunt niste placute cu ~10 piese care sunt useless daca nu stii ce altceva sa mai legi pe langa ele, etaje de tot felul (etaj final, etaj de amplificare...) si multe altele dar tot am ramas fara sa stiu... ma ce iti trebuie ca sa ai un amplificator? Inteleg ca trebuie un transformator, probabil o placuta dintr-aia (amplificator), un radiator pentru finali... dar mai departe? :)Scuze daca e prea basic intrebarea, dar nu am gasit pe nicaieri pana acum ceva bine pus la punct si care sa explice asa cum trebuie ca sa inteleg (priza -> fir -> buton -> fasung -> bec -> apasat buton -> lumina)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

pentru contructia unui amplificator woofer ai nevoie de urmatoarele..trnsformator cu o putere debitata dubla fata de consumul amplificatorului,punte rederesoare ,condesatoare de filtraj,(parametrii lor depind de puterea amplificatorului),modul de amplificare, radiatorul de racire care ar fi indicat sa fie prevazut si cu ventilator daca puterea depaseste 100w si filtru trece jos(de bas sa lasa sa treaca doar freceventele joase si sa taie freceventele medii si inalte si cutia unde montezi difuzoarele de bass care trebuie sa fie dimensionata in functie de parametrii dufuzoarelor.Succes.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines