Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
simplex

Mini Web Server si Camera IP pan / tilt de supraveghere

Recommended Posts

Despre un Mini Web Server si o camera IP de supraveghere pan / tilt robotizata, fara fir, comandata prin internet prin cod HTML / javascript

 

In ultimul timp au aparut niste camere de supraveghere care arata similar unor robotei (a se vedea pozele). Pot fi comandate de la un panou de control, afisat in browserul calculatorului sau telefonului mobil, sa-si miste capul, sa faca fotografii in diverse pozitii, sa filmeze si sa transmita video online. Merg singure, nu au nevoie de vreun calculator PC linga ele. Se conecteaza direct la rutere cu sau fara fir. Au capacitatea de a transmite si emailuri cu imagini, in cazul cind detecteaza miscare. Sunt vindute sub tot felul de nume. Mai jos am atasat o lista:

 

Posted ImagePosted Image

Sursa (cu detalii tehnice): http://www.mpcam.com

 

Modele aproape identice:

Foscam FI8908W, FI8918W

Wansview NCB-541W

Cowkey IP CAM RAL 3891 ID

INSTAR IN-3010, IN-3011

SAGAEYE WEDJAT EN001

Apexis APM-J011-WS

EasyN F Series

Heden CAMHED04IPW

 

Au aparut si programe de automatizare in HTML/javascript, scrise de diversi entuziasti ca ACESTA, care comanda una din camerele de mai sus sa faca noua fotografii in noua pozitii diferite si apoi le afiseaza intr-o pagina web.

 

Pentru o aplicatie de robotica, pe linga asemenea Camera IP (Internet Protocol) care contine in interior un mini web server (cu si fara fir) as avea nevoie de un alt wireless mini web server de sine statator care sa aiba un anumit numar de intrari iesiri digitale, minim 8, de preferat 16, cu ajutorul carora sa command: servomecanisme, motoare, becuri on/off, etc.

 

INTREBARE: Are cineva experienta directa cu aceste mini web servere fara fir. Stiti unde as putea gasi asa ceva?

Link to comment
Share on other sites

Nu inteleg ce vrei defapt, un wireless web server poti sa faci dintr-un router wireless care are si optiunea de stocare pe un hardisk extern, sau NAS server insa daca vrei sa dispuna de intrari /iesiri digitale probabil ca doresti un microcontroler, vezi in sectiunea de automatizari industriale de pe forum, descrie mai in amanunt ce doresti sa faci? daca vrei sa faci un robot care sa stie sa interpreteze imaginile care le vede si sa ia decizii in acest sens iti trebuie putere de calcul mare.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines