Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
imreberes

30P1C

Recommended Posts

Astazi, facand "ordine" printre lampile, am gasit o pereche din acest tub. Sunt din 1965 si par a fi NOS sau foarte putin folosite.Intrebarea mea e: are cineva o schema de SE pt asa ceva? Poate nu ma inteleg bine cu nea Gogl, dar nu mi-a dat nici un raspuns la cautare. Nu vreau sa se asterne praful peste ele, mai ales daca sunt capabile a debita 5-10 W. Orice ajutor e binevenit. Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_30p1s.html

http://www.ebay.com/itm/Russian-30P1S-2 ... 0495170589

Daca echivalenta cu 25L6G are ceva adevar - tensiunea la filament e de 30V pentru rusoaice si 25 pt. "echivalent" atunci poti face orice schema cu 6L6G, adica, mai pe ruseste, 6P3S.

Dealtfel electrozii sunt dispusi la fel ca la 6P3S...schimbi doar tensiunea la filament...

Link to comment
Share on other sites

Cred ca nu-i prea explicita schema si ca inscriptia "220V" trebuia mutat mai sus cu o conexiune... cred ca-i alimentat la 220V in schema, vezi ca mai are o rezistenta de 260(?) in serie cu filamentele si becurile. Trebuie cautat in cartile vechi datele transformatorului (pentru acel radio) dar n-am la indemina, poate intervin si pasionatii de radio... pentru audio cred ca merge orice transformator ~10W cu impedanta cit de cit aproape

 

Vezi ce zic oamenii astia ca-mi pare ca zic bine:

http://www.diyaudio.com/forums/tubes-va ... -them.html

Link to comment
Share on other sites

Daca datasheetul e corect si daca bine am inteles e intr-adevar un tub destinat radiourilor alimentate la vechile retele de 110V, dar are 0,5W la 3,5% distorsiuni...chiar merita?Se pare ca sunt niste lampi dedicate unor conditii speciale de lucru, daca sunt bune cred ca ai face fericit un colectionar de radio care are nevoie de asa ceva si care probabil iti va da la schimb ceva lampi mai utile pentru ce vrei tu sa construiesti...Parca nu merita sa le strici intr-un amplificator care va suna ca un aparat pe unde medii doar de dragul faptului ca se poate...TV-urile color nemtesti de generatie veche au ceva transformatoare bune pt. asa ceva...am avut si eu unul la vanzare...nu mai stiu daca s-a dat sau nu, scotea vreo 80-90V c.a.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines