Kytan666 Posted January 16, 2006 Share Posted January 16, 2006 salutare am 2 monitoare de 14" unul cu tubul bun si restu.....( piese de schimb) si unul cu tubul spart in capat. Ce vreau sa fac e sa schimb tubul pe asta bun. Am reparat destule monitoare dar sa schimb un tub nu ma bag ... Vreau sa stiu ce modificari implica ( deflexie.. rgb ... fit..).....Tubul spart e Panasonic 39G6216 (monitor IBM) si cel bun e Philips M36EDR314X (monitor AXION) Link to comment
Kytan666 Posted January 17, 2006 Author Share Posted January 17, 2006 dar nu zice nimeni nik ? plss need help Link to comment
pisoiu Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Singura sansa e sa incerci. In primul rand verifica daca sunt compatibile conexiunile in tub. Vezi daca pinii de filament sunt aceiasi, verifica catozii de R,G si B, va trebui sa ii urmaresti fie dupa conexiunea din tub (daca poti sa vezi ceva de inelele de convergenta si puritate), fie dupa conexiunile de pe placa video. Daca totul e ok din punctul asta de vedere, atunci schimba tubul. De aici incolo, problema cea mai mare care o poti avea e de la bobinele de deflexie. Blocurile de deflexie care le ai pot sa aiba parametrii apropiati sau pot sa fie diferite. Daca ai posibilitatea, masoara-le inductanta. La bobina de verticala nu e o problema asa mare, acolo o dimensiune prea mare sau prea mica se poate corecta, insa o alta valoare a inductantei pe bobina H, alta decat cea pentru care a fost proiectat etajul final, iti va modifica dimensiunea imaginii, posibil si linearitatea ei. In cel mai rau caz, o sa iti genereze curenti prea mari pe final si il poate praji. Nu prea ai cum sa afli asta decat incercand. ATENTIE: daca nu esti sigur de ce faci, mai bine nu te apuca. Nu sunt responsabil daca se intampla ceva rau. Eu am facut operatia asta de multe ori, cateodata cu succes si client multumit, cateodata cu mult fum. Fa operatiile in ordinea urmatoare: decupleaza placa de pe gat, decupleaza bobinele de deflexie, decupleaza pipa anodica si descarca conexiunea anodica la masa printr-o rezistenta de 1Mega. Nu atinge imediat dupa decuplare conexiunea anodica din tub, unele tuburi pot sa mai aiba ceva energie in ele, si nu vrei sa o descarci prin tine. Deconecteaza toate tresele de masa. Ultima operatie e demontarea mecanica. Montarea pe celalalt monitor fa-o in ordine inversa. Probabil ca va trebui sa schimbi tresele metalice de pe un tub pe celalalt. Dupa ce montezi tubul bun pe electronica buna, sa ai grija sa conectezi TOATE tresele si mufele de pe ele exact acolo unde erau si inainte. Daca nu te-am descurajat de tot, succes ./pisoiu Link to comment
Kytan666 Posted January 18, 2006 Author Share Posted January 18, 2006 da cam asa ceva aveam si eu de gand sa fac doar ca nu asa de precaut si tu m-ai scutiti probabil de o zgaltaiala sanatoasa... doar ca acu am vazut ca e parlit si cel cu electronica buna ... si cred ca m las pagubas si le arunc pe amandoua ms mult de ajutor Link to comment
Recommended Posts