Guest nenea dani Posted January 16, 2006 Share Posted January 16, 2006 De unde pot cumpara ATMEGA 103 ? Am cautat la COMET ,VIT. TZX si nu au . Este complicat de inlocuit cu ATMEGA 128 ? Vreau sa construiesc o interfata care sa converteasca un semnal PWM intr-un cod pentru USB si am doar soft-ul si schema (ATMEGA 103 +USBN9604) . Link to comment
mitescu Posted January 16, 2006 Share Posted January 16, 2006 Binenteles ca poti utiliza ATmega128 pentru diferente si modul de inlocuire le gasesti aici: http://www.atmel.com/dyn/resources/prod ... oc2501.pdf Dac postezi schema, sunt sigur ca se gasesc si alte solutii. Link to comment
Guest nenea dani Posted January 16, 2006 Share Posted January 16, 2006 Ma intereseaza ceva mai simplu daca se poate. Stiu despre pagina dar nu sunt de meserie si nu inteleg. Am doar programator pentru ATMEGA. Link to comment
mitescu Posted January 16, 2006 Share Posted January 16, 2006 Cand faci programarea , vezi ca ai un fuse ce se numeste M103C, si care il face pe M128 sa fie M103. Il programezi si capul nu te doare (in schema cu pricina) Link to comment
mitescu Posted January 16, 2006 Share Posted January 16, 2006 Revin. Mi se pare ca este M103 default. Verifici cu programatorul. Link to comment
Guest nenea dani Posted January 16, 2006 Share Posted January 16, 2006 Din cite am inteles eu acest ATMEGA se poate programa de mai multe ori ? Daca este asa ,exista ceva date care trebuie salvate de la bun inceput ? Intreb pentru ca am sters un pic12f509 si am pierdut mult timp ca sa refac o setare in legatura cu oscilatorul si nu as vrea sa gresesc din nou . Aceasta interfata pe care vreau sa o construiesc face legatura intre PC si o radiocomada pentru aeromodele . Link to comment
mitescu Posted January 17, 2006 Share Posted January 17, 2006 Nu stiu ce programator ai, dar de principiu nu mai trebuie sa umbli la FUSE dupa ce ai stabilit o anumita configuratie. In rest poti programa cat te tine flash-ul. Este bine ca inainte de a incepe proiectul sa citesti foarte bine datasheet-urile de la atmega. Stabilesti exect ceea ce vrei sa faci. Notezi. Si dupa asta , avand configuratia, poti sa refaci programul cum vrei. Este indicat ca macar in prima faza sa nu umbli la lockbit. Cu toate ca am observat din schema ca nu utilizezi PF4-7 , daca totusi te hotarasti sa utilizezi aceste linii trebuie sa ai grija sa dezactivezi FUSE 6 din High byte, JTAGEN. Link to comment
Recommended Posts