Jump to content
ELFORUM - Forumul electronistilor
cosmin_ctin2005

probleme alimentare PIC16F628

Recommended Posts

salutare,

Am facut si eu o alarma cu acest procesor. Am un buton de ON/OFF si un led care indica in ce stare se afla alarma (on/off).

Daca alimentez in paralel cu alarma un releu ( releu semnalizare dacie) se activeaza alarma fara sa apas pe butonul ON/OFF.

Daca alimentez releul cu o sursa diferita alarma functioneaza OK.

Ce filtraj sa folosesc pentru alimentarea procesorului? Se foloseste un filtraj special?

 

Multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

Presupunand ca montajul tau de alarma are alimentarea decuplata in mod corespunzator (un condensator electrolitic 47-100uF/63V, in paralel cu un condensator de 100nF):Monteaza o dioda 1n4001 in paralel cu bobina releului, astfel incat banda argintie de pe corpul diodei sa fie la plusul sursei de alimentare si ,tot in paralel pe bobina releului, conecteaza un condensator de max.100nF/63V.

Link to comment
Share on other sites

Releul auto absoarbe un curent important la alimentare, asa incat efectul tensiunii de autoinductie generate de bobina (atat la alimentare, cat si la intreruperea acesteia) este suficient de important ca sa inducta fenomene tranzitorii (ce urca pana in domeniul RF), iar dioda si condensatorul au rolul de a elimina acest fenomen si de a proteja elementul de actionare. O posibila solutie ar fi montarea unui releu de curent mic, ale carui contacte sa alimenteze releul auto dintr-o alta sursa.

Link to comment
Share on other sites

Salut Cosmin !!!

... incerca schema asta de conectare a releului.

http://www.8052.com/forum/read/97779

Tensiunea de 12V pt releu o ai la intrarea in stabilizator. Nu trebuiesc condensatoarele de filtraj daca alimentezi din bateria masinii. In general pe sursele de alimentare acestea au rol de netezire a semialternantelor dupa puntea de diode , la tine nu este cazul deoarece alimentezi in cc. La cristal pune C=22nF . Pe leduri pune 560ohm sau 820ohm. Dioda D9 .. de protectie o inseriezi cu un fuzibil , in caz de alimentare inversa arde fuzibilu sau pui o punte redresoare si alimentezi in orice sens. D10 nu are rost ai stabilizat deja tensiunea de alimentare. C7 nu are rost filtrezi oricum cu C6 si C5.

 

Controlerul COD-ul se poate vedea !?

post-5779-139829323348_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.Terms of Use si Guidelines