Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

montaj electronic cu probleme la o cada cu hidromasaj


Vizitator fakaretzu

Postări Recomandate

Vizitator fakaretzu

salutare, problema este urmatoarea: motorul porneste si se opreste aiurea , fara comanda, la fel si functiile (radio, lumina), cateodata nu mai ia nici o comanda, am verificat motorul si este ok, am verificat si montajul, care are urmatoarele integrate:PIC 16F676(0749027), ULN 2003APG, UTC 2003, M62429. Banuiala mea ar fi PIC-ul?, totusi are periode cand functioneaza normal(toate comenzile). Am verificat sursele de 5V si sunt ok, am refacut toate lipiturile cu aer cald, am verificat rezist, cond, diode si tranzistori si sunt ok. astept sfaturile dvs...si daca ar fi din PIC ma poate ajuta cineva sa mi-l rescrie? Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

am avut si eu o problema ceva de genul...la o masina de spalat pornea singura(alimenta cu apa si in acelasi timp evacua)i-am scris circuitul programabil si nici o schimbare..intr-un final s-a dovedit a fi procesorul defect...oricum incearca sa scri si picul..cine stie. dar daca zici ca are momente cand functioneaza normal e putin probabil sa fie picul de vina.. releele de pe placa le-ai verificat?poate a ramas vreunul intepenit..

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Daca ai perioade cand functioneaza corect, cel mai probabil sunt probleme cu semanalele din intrari (mediul umed genereaza semnale de o configuratie ilogica, care "baga in balarii" programul (apare semnal "cada goala" si "cada plina" simultan; ma rog, e ceva de genul); cand se usuca, configuratia semnalelor revine la una logica si se poate rula programul). Slabiciunea senzorilor se combina astfel cu programul scris in graba, incapabil de a discerne o configuratie imposibila de semnale si de a genera un mesaj de eroare....O cauza "indirecta" ar fi si alimentare necorespunzatoare (tensiunea scazuta, sau perturbatii prin alimentare).Depanarea "la distanta" e dificila, in primul rand din cauza interpretarii subiective a simptomelor, in al doilea rand din cauza ordonarii subiective a importantei simptomelor (se neglijeaza unele aspecte care sunt semnificative pentru altii...)Spor!

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări